Dr. Dorka Tímea

Dr. Dorka Tímea 2017-ben csatlakozott a Madenta orvoscsapatához mint a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa.

Szakmai tapasztalat

Középiskolás korától az orvosi pályára készült. Olyan hivatást keresett, ahol hasznát veheti a nagypapájától örökölt kézügyességnek, kreativitásnak és szépérzéknek, ugyanakkor emberekkel foglalkozhat. Hamar kikristályosodott előtte, hogy mi az az út, amin járnia kell.

2009-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvostudományi Karán. Tanulmányait az Egyesült Államokban, a Las Vegas-i Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán, az Englewood Dental által finanszírozott implantológiai rezidensképzésen folytatta. Az American Academy of Implant tagja. Külföldi pácienseivel angol, német és román nyelven egyaránt magabiztosan kommunikál.

Szakterületei közé tartozik az általános, a konzerváló, valamint az esztétikai fogászat, ugyanakkor jártas a szájsebészeti beavatkozásokban is.

A felsoroltak közül az esztétikai fogászat áll hozzá a legközelebb, mert azon keresztül életminőséget lehet megváltoztatni: egy embernek visszaadni a régi, vagy megteremteni az addig sosem volt önbecsülését és magabiztosságát.

 

Elsődleges szempontja, hogy fájdalommentes, precíz ellátásban részesítse betegeit. Egy fogászati ellátás nem kell, hogy fájjon – mondja. Minden esetben – akár egy fogtömésről, akár komolyabb fogpótlásról van szó – arra törekszik, hogy a végeredmény esztétikus és természetes hatású legyen. Munkájában kulcsfontosságúnak tartja orvos és páciens együttműködését, a megfelelő kommunikációt. Fontos számára, hogy betegei bizalommal üljenek a fogorvosi székbe.

Dr. Dorka, mint az életrevaló emberek általában, nem probléma-, hanem megoldásorientált. Észreveszi a problémát, de nem akad fönn rajta. Megoldjuk, mondja. Nem nagyon ismer lehetetlent. Ezt a mentalitást, valamint az emberközpontú hozzáállást Amerikából hozta magával. Ahogy a maximalizmust is: csak a legjobb eredménnyel éri be. Számára a  legfőbb visszaigazolás a boldog páciens. Empátiája hozzásegíti ahhoz, hogy pontosan értse, mit érez a páciens akkor, amikor olyan fogsort, vagyis olyan mosolyt kap, amilyen azelőtt talán sosem volt neki.