Ózonfogászat gyerekeknek

Fogszuvasodás kezelése fúrás és fájdalom nélkül – az ózon erejével!

Az ózonkezelés során a fogszuvasodást okozó baktériumok eltávolításához nincs szükség fogszövet eltávolítására, azaz fúrásra, mert a mikróbákat ózonnal tesszük ártalmatlanná. Az ózonkezelés segítségével a fogak apró repedéseiben megbújó baktériumok is elpusztíthatók!A beavatkozás teljesen biztonságos, gyorsan kivitelezhető és mentes a kellemetlenségektől, fájdalomtól, így a gyerekek jól élik meg a kezelést.

Hogyan működik az ózonkezelés?

Az ózonnal történő oxidálási kezeléssel szemben a baktériumok és mikroorganizmusok nem képesek immunitást kialakítani. A behatás alatt a szuvas területen a baktériumok 99,9%-a elpusztul. Ha szuvasodás áll fenn, és a gyermek fogát mégis tömni kell, a fúrás után alkalmazott ózonkezelés csökkenti a másodlagos szuvasodás kialakulásának lehetőségét.

Az ózonfogászat során használt eszközt úgy alakították ki, hogy 100%-ban befedje a kezelt területet, így az ózon nem jut a légutakba, vagyis a beavatkozás teljesen biztonságos.

 

A kezelés menete

 • A kezelés megkezdéséhez elengedhetetlen a fog nagyon alapos,ozon professzionális tisztítása, amit a fogorvos vagy a dentálhigiénikus végez egy erre a célra kialakított speciális „homokfúvóval”.
 • Ezt követően egy lézeres fogszuvasodás detektorral megnézzük, hogy az adott terület mennyire szuvas. A fogszuvasodás mértékéhez a készülék egy mérőszámot rendel hozzá. Ennek függvényében visszük véghez a beavatkozást, és a kontrollvizsgálatok alkalmával ehhez viszonyítva ellenőrizni a javulás mértékét.
 • A kapott értéknek megfelelően állítjuk be az ózonkezelés hosszát 20-60 másodperc közötti időtartamra. A kezelés során egy kis szilikon anyagú sapkát helyezünk a fogra, ami hermetikusan lezárja az adott fogfelszínt, így az ózon onnan kijutni nem tud. Ha valami miatt nem zár a sapka, az ózon adagolása azonnal megszakad. A fogat csak abban az esetben kell feltárni, abból minimális fogszövetet eltávolítani, ha a terület fedett még és az ózon nem tud behatolni.
 • Miután a terület teljesen baktériummentessé válik, speciális pasztával ásványianyag-pótlásról gondoskodunk. Ettől a felpuhult, szuvas terület visszakeményedik.
 • Amennyiben a szuvas területet feltárása elengedhetetlen, a keletkezett üreget ugyanúgy betömjük, mint a hagyományos kezelésnél.

 

Mikor használható az ózon?

 • Az olyan korai fogszuvasodásoknál, amikor még nincs üregképződés, így a baktériumok elpusztítása után a fog képes az ásványi sók pótlására.
 • A fog rágófelszínén történő szuvasodása esetén, ha az már minimális üregképződéssel jár; ebben az esetben azonban az ózonkezelés után tömés szükséges.
 • Hagyományos tömés készítésénél az üreg fertőtlenítésére.
 • A fog nyakán keletkezett szuvasodások kezelésére.
 • Afta, herpesz kezelésére.

 

Jó tudni

 • Ha fogszabályozó kezelés során a fogak és a készülék tisztítása valamilyen ok miatt nehezített, kérje szakorvosunk segítségét, hiszen az ózonkezelés segítségével a fogszabályzó is tökéletesen tisztítható.
 • Fontos tudni, hogy ózonkezelést nem minden szuvasodás esetén lehet végezni! Ennek indikációját mindig az orvosnak kell felállítania!
 • Az ózonkezelést kitűnő gyermekfogászat és fogszabályozó szakorvosunk, dr. Szerényi Mária végzi; a beavatkozás kizárólag gyermekek számára érhető el!
Szolgáltatás Ár
Ózonkezelés - foganként 8 100 HUF
Ozone treatment - per tooth
Ózonkezelés - teljes száj 25 000 HUF
Ozone treatment - entire mouth

Visszahívást kérek!