Altatásos fogászat

Ma már azoknak sem kell aggódni, akik számára a fogászati beavatkozások puszta gondolata is rémisztő! A fokozott szorongás és egyes, a fogászati kezeléseket megnehezítő egészségügyi problémák, állapotok esetén rendelőnkben lehetőséget biztosítunk az altatásban végzett eljárásra.

Ambuláns altatás (anaesthesia)

Bizonyos egészségügyi problémák, például a fokozott garat-reflex által okozott hányinger, illetve a dentofóbia egyes páciensek számára megnehezítheti a fogászati kezelések ébrenlétben történő kivitelezését. Sokan ilyen esetekben inkább halogatják a szükséges kezeléseket, pedig az altatásos fogászat éppen ilyen helyzetekben nyújt hatékony megoldást! Az ambuláns altatás egyre népszerűbb továbbá az olyan komplex szájsebészeti beavatkozások esetében is, amelyeket egyébként több ülésben lehetne csak elvégezni. Fontos tudni azonban, hogy olyan – egyébként fájdalommal nem járó – kezelések esetében, ahol feltétlenül szükséges a páciens együttműködése (pl. harapásbeállítás), az altatás nem javasolt! konzultáció során fogorvosával részletesen egyeztetik az altatás feltételeit. Szakorvosunk alapos tájékoztatást nyújt a lehetőségekről, vagy éppen a kontraindikációkról. Bár az ambuláns altatás teljesen biztonságos, mint minden orvosi beavatkozásnak, ennek is van kockázata. Ilyen, pl. az alkalmazott gyógyszerekkel szembeni túlérzékenységi reakció, vagy a gyomortartalom lenyelése. Az általunk alkalmazott módszerek és gyógyszerek, a korszerű altatógép, a szervezet működését figyelemmel kísérő monitorok azonban mind azt a célt szolgálják, hogy Ön biztonságban érezze magát.

Az altatás menete a Madenta Fogászati Központban

  • 50 éves kor alatt az altatáshoz egy megelőző laborvizsgálatra van szükség, melyhez beutalót orvosaink adnak Önnek. 50 éves kor felett az altatáshoz a laborvizsgálaton felül EKG és tüdőszűrés leletre van szükségünk.
  • Az altatásra 1 órával a megbeszélt időpont előtt szükséges érkeznie fogászatunkra, így lehetőségünk nyílik arra, hogy egy előkészítő tabletta segítségével csökkentsük a várakozás feszültségét, illetve az altatóorvos még egyszer megvizsgálja Önt, hogy a felmerülő kérdéseket közösen megbeszéljék.
  • Az aneszteziológus a kar egy vénájába vénakanült helyez. Ez egy injekcióhoz hasonló, minimális kellemetlenséggel jár. A vénakanülhöz csatlakozik az infúzió, ami az altatószert, nyugtatókat, fájdalomcsillapítókat szállítja.
  • A légutat a légcsőbe az orron keresztül bevezetett vékony, rugalmas műanyag cső biztosítja. Ezt akkor vezeti be a szakember, amikor Ön már öntudatlan. A légút biztosításával elkerülhető, hogy a fogászati kezelés során fogtörmelék, vér jusson a tüdőbe.
  • Az altatószemélyzet a teljes kezelés alatt folyamatosan monitorozza az Ön életfunkcióit.
  • Az altatás után körülbelül 3 órát szükséges rendelőnkben töltenie, egy erre a célra kialakított pihenőszobában. Ezt követően kísérőjével otthonába távozhat.

Jó tudni

  • Az altatást minden esetben aneszteziológus szakorvos végzi!
  • Altatás előtt 6 órával már ne egyen. A beavatkozás előtt 2 órával tiszta folyadékot – szénsavmentes vizet, szűrt gyümölcslevet, üres teát – még fogyaszthat; a szénsavas, rostos folyadékokra, tej alapú italokra ugyanaz a szabály vonatkozik, mint a szilárd élelmiszerekre.
  • Javasoljuk, hogy hozzon magával kényelmes váltóruhát. Kerülje a szoros ruhadarabokat, inkább gumis, kényelmes szabadidőruhát viseljen!
  • Az altatás napján már nem vezethet járművet; a rendelőből csak kísérő jelenléte mellett távozhat! Egyeztesse fogorvosával, hogy kísérője mikorra érkezzen a rendelőbe, hogy hazakísérhesse Önt!
Szolgáltatás Ár
Altatásban végzett fogászati kezelés 240 000 HUF-tól
Dental treatment performed under anesthesia
Fogyatékkal élők altatása NINCSEN
Anesthesia for people with disabilities
Sedatio (bódítás) 150 000 HUF
Sedation
Helyi infiltrációs érzéstelenítés 1 750 HUF
Local infiltration anesthesia
Helyi vezetéses érzéstelenítés 1 750 HUF
Local managed anesthesia

Visszahívást kérek!