All-on-4® – implantátumokon rögzülő fogsor, szép mosoly a lehető legrövidebb idő alatt

A fogászati probléma

Hetvenéves hölgy páciensünk összetett fogászati problémával keresett fel bennünket: hosszú ideje komoly fogágybetegséggel küzdött, aminek eredményeként fogai meglazultak. Az előrehaladott parodontológiai probléma miatt a fogakat sajnos nem lehetett már megmenteni, így páciensünkkel átbeszéltük a fogpótlási lehetőségeket.

A probléma megoldása

Páciensünk kompromisszumoktól mentes, fix, tehát rögzített megoldást szeretett volna, ráadásul a lehető legrövidebb időn belül, így a felvázolt lehetőségek közül egyértelműen az All-on-4® implantációs eljárásra esett a választása. Az első beavatkozás során dr. László Zsuzsa szájsebész kollégánk eltávolította az összes menthetetlen fogat és a felső állcsontba beültette a 4 Nobel márkájú implantátumot. Az alsó állcsont implantálására a fennálló komoly gyulladás miatt később került sor; ezt a műtétet dr. Farkas Dávid végezte.Páciensünk mindkét esetben a sikeres műtétet követő második napon megkapta a lenyomat alapján, személyre szabottan a fogtechnikai laborban elkészített ún. ideiglenes fogpótlást, ami fixen rögzül az implantátumokhoz, tehát nem kivehető. Az eljárás protetikai részét dr. Láda Erika vezényelte le. A gyógyulás problémamentesen zajlott. Ez idő alatt a hölgy jó benyomásokat szerzett az átmeneti pótlásról: maximálisan elégedett volt mind megjelenésével, mind működésével. Így a végleges híd a főpróbának is betudható időszak letelte után az ideiglenes pótlás alapján készült a kivételes tulajdonságokkal bíró cirkóniumból.

Eredmény

Páciensünk élete már a második implantációt követően gyakorlatilag azonnal hatalmas fordulatot vett, amikor helyére került az alsó rögzített ideiglenes pótlás is. Többé nem kellett takargatnia a száját, bátran mosolygott, és szinte úgy étkezett és beszélt, mint amikor még ép fogakkal élt. A teljes kezelés 11 hónap alatt zajlott le: ennyi idő telt el az első állapotfelméréstől a maximálisan természetes hatású és érzetű, gyönyörű, jól funkcionáló és tartós végleges fogsor átadása között.

„A végleges híd behelyezés utáni első pillanatokban azonnal azt éreztem, hogy ez a fogsor máris teljesen az enyém, annyira tökéletesen illeszkedett. Ráadásul gyönyörű, és hibátlanul teszi a dolgát. Az eljárás befejezése óta folyamatosan úgy érzem, csoda történt velem: az All-on-4® hihetetlen változásokat hozott az életem minden területén!”

Visszahívást kérek!