All-on-4®: már az ideiglenes fogsor is fix, rögzített – akár 48 óra alatt

A fogászati probléma

64 esztendős páciensünk a felnőttkori fogvesztés leggyakoribb okaként emlegetett fogágybetegséggel (parodontitis, tkp. a fog tartószerkezetének krónikus gyulladása) küzdött. Ennek következményeként idővel fogai annyira kilazultak, hogy funkciójukat sem látták el. Az állapotfelmérés és a képalkotó felvételek igazolták, hogy a páciens fogai menthetetlenek. 

A probléma megoldása

A férfi végleges és kompromisszumoktól mentes megoldást szeretett volna a komoly fogászati problémájára. Mi az All-on-4® implantációs eljárást javasoltuk neki, ami állcsontonként 4-4 implantátumra rögzített fogsort kínál már a fogak eltávolítását és az implantációt követő akár 48 órán belül. Páciensünk elfogadta és aláírta a kezelési tervet.
Szájsebészünk egyetlen beavatkozás keretében eltávolította a menthetetlen fogakat, majd beültette az implantátumokat. Két nappal később protetikus kollégánk az implantátumokra helyezte a személyre szabottan készített ideiglenes pótlást. Fél év múlva a férfi másodjára is felkereste rendelőnket, hogy megkapja a minden szempontból tökéletes végleges alsó-felső cirkónium hidakat. 

Eredmény

Páciensünk már a fix ideiglenes pótlással is teljes értékű életet élhetett: attól a pillanattól, hogy azt megkapta, elfelejthette a korábbi esztétikai és funkcionális kihívásokat.
Mosolya két látogatás során, összesen 6 hónap alatt teljesen megújult: immár kiemelkedően esztétikus és természetes hatású, erős és tartós fogsorral éli életét.

Visszahívást kérek!