Mosolyrehabilitáció implantációval, cirkónium koronákkal – a minőségi életért

A fogászati probléma

59 esztendős férfi páciensünk a helytelen harapás következtében lekopott, valamint az elégtelen szájhigiénia miatt alaposan elszíneződött fogakkal élt, illetve foghiánya is volt. Fogászati problémái nemcsak funkcionális gondokat eredményeztek (beszédhiba, elégtelen harapás, rágás), de megjelenését is hátrányosan érintették. Fogsora állapota az önbizalmára, általános hangulatára is kihatott. Az állapotfelmérés során tapasztaltak és a röntgenfelvételen látottak alapján megterveztük a több lépésből álló, az alsó és felső fogsort egyaránt érintő szájrehabilitációt.  

A probléma megoldása

Páciensünk fogászati ellátását szájsebészeti műtétekkel (bölcsességfog-eltávolítás, implantátumbeültetés) kezdtük. Az implantációs terület begyógyulása után, valamint a megmaradt, de rossz állapotban lévő saját fogak megfelelő előkészítését követően megtörtént a mosoly funkcionális és esztétikai rehabilitációja, amihez cirkónium alapú koronákat alkalmaztunk. 

Eredmény

Páciensünk mosolya három budapesti tartózkodás során, mindössze 11 hónap alatt megújult; a 2023-as év karácsonyát már teljes fogsorral várhatta. Az előtte-utána képeken is jól látható, hogy látványos a változás; a fogászati rehabilitáció hatására az életminőségében is jelentős javulás állt be.  

Visszahívást kérek!