Arcesztétikai kezelések

Újabb kezelésekkel bővült szolgáltatásaink amúgy is széles palettája – a ragyogó mosolyon túl már arca szépségéért, fiatalosságáért, üdeségéért is tehetünk minimál invazív szépészeti beavatkozásainkkal – akár egyetlen ülésben, vágás és lábadozási idő nélkül!

Kiváló plasztikai sebész szakorvos kollégánk számára a páciensei jólléte az első, így a kezelések nem csupán csodálatos és teljesen természetes hatású végeredményt adnak, de személyre szabottak, maximálisan biztonságosak és fájdalommentesek. Ismerjék meg újdonságainkat!

I. Botox – meglévő ráncok esetén vagy a ráncok megelőzésként

Helyesen az elnevezés botulinum toxin kezelés, de a köznyelvben a botox ragadt meg, ezért – no meg az egyszerűség kedvéért – mi is így használjuk.
A botulinum toxin egy baktériumból származó́ fehérje; sokáig kizárólag gyógyszerként használták, terápiás céllal. A 2000-es évek elején kezdődött hígított oldatának esztétikai célú felhasználása, ami forradalmasította a szépségipart: a korábban csak sebészeti úton megoldható arcfiatalító műtétek jó részét kiszorította, hiszen összehasonlíthatatlanul egyszerűbb és kisebb kockázatú azoknál, miközben az eredmény igen látványos.

Melyek a mimikai ráncok?

 • a homlok területén található vízszintes, ún. „csodálkozóráncok”
 • a két szemöldök közötti területen található „mérgesránc”
 • a szemkörnyéki szarkalábak
 • az orrnyereg két oldalán ferdén futó vékony „nyusziráncok”

Botoxszal az egyéb gondok ellen

 • a száj körüli apró izmokat beinjektálva picit „kifordítjuk” az ajkat, ami így teltebbnek, dúsabbnak hat
 • korrigálhatjuk az ún. „gummy smile-t” (amikor az íny aránya a fogakhoz képest túl nagy)
 • vékonyíthatjuk az arcot
 • megemelhetjük a szemöldököt
 • formálhatjuk az állkontúrt
 • csökkenthetjük a toka méretét
 • fogcsikorgatásban szerepet játszó állkapocsizmokat is lazíthatjuk, blokkolhatjuk
 • alternatív felhasználási módja még a hónalj, tenyér és a talp verejtékmirigyeinek blokkolása, így megszűnik a túlzott izzadás

A beavatkozás

Mivel rendkívül vékony tűt használunk, a beavatkozás fájdalommentes; általában még érzéstelenítő krémre sincs szükség. A páciens minimális szúrást, pici feszülést érezhet. A szúrás helyén keletkezett apró puklik 1-2 órán belül felszívódnak. A szúráspontok száma a kezelt régió szerint változik. A kezelés időtartama függ a szúrások számától, de általánosságban kb. 20 percig tart és közvetlenül utána a páciens vissza is térhet a mindennapi életbe; nem véletlen a „lunchtime treatment” elnevezés, mivel kis túlzással bárki kiugorhat a munkahelyéről ebédidőben egy szépészeti kezelésre.

A kezelés után
 • a szúrások helyén apró bevérzések keletkezhetnek; ezeket a beavatkozás másnapjától kozmetikai alapozóval fedhetők el
 • a kezelést követő 8 órán át nem szabad lehajolni, illetve vízszintesen feküdni, hogy az anyag ne diffundáljon, vándoroljon el
 • 2-3 napig nem ajánlott a sportolás, illetve egy héten át tartózkodni kell a túlzó hőhatásoktól; ez idő alatt tilos a napozás, a szauna és a szolárium
 • botox kezelés után 2 hétig tilos a kozmetikai arcmasszázs

Milyen eredményre számíthatunk?

Szakszerű beavatkozás és az anyag mértéktartó használata esetén a szépészeti kezelés hihetetlenül finom és teljesen természetes hatású változást eredményez, az arc üdévé, fiatalossá, kisimulttá, ragyogóvá válik. A kezelés hatása 24-72 óra múlva kezd el kialakulni, végleges hatás 2 hét után látható (ezen időszak alatt oldaleltérések, aszimmetriák jelentkezhetnek).

Körülbelül 9 hónap alatt a bejuttatott anyag lebomlik, az izom működése visszatér, vagyis az eredmény átmeneti. A hatóidő annál hosszabb, minél többször ismételjük a beavatkozást. Általánosságban azt mondjuk, hogy az eredmény fenntartása érdekében kb. félévente érdemes elvégezni a beavatkozást, de 4-5 hónapot mindenképpen várni kell két kezelés között. A beavatkozás korlátlan számban végezhető.

A botulinum toxin pontosan adagolható, precízen bejuttatható, így célzottan blokkoljuk a kérdéses mimikai izmokat. Mivel a nem kezelt izmok mozgása megmarad, biztosítható a természetes hatás.

A botulinum toxin ebben a kis mennyiségben és hígításban egyáltalán nem káros a szervezetre. A világon a botox a leggyakrabban végzett esztétikai kezelés, 100 milliós nagyságrendű a beavatkozások száma. Gyakorlott szakember kezében ez az egyik leglátványosabb és legbiztonságosabb minimál invazív fiatalító esztétikai terápia.

II. Hialuronsavas töltések – az idő múlásával bekövetkező elváltozások kezelésére

A hialuronsav az emberi testben szinte mindenhol előfordul, egyik legnagyobb koncentrációban a bőrben. Legjelentősebb tulajdonsága vízmegkötő képessége. Mennyisége és termelődése az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken, emiatt a bőr veszít hidratáltságából, rugalmasságából. A bőr alá mesterségesen bejuttatott hialuronsav hihetetlenül fokozza a bőr saját nedvességmegtartó erejét, ily módon visszaáll a kezelt terület (arc, nyak, dekoltázs, kézfej) hidratáltsága. A hialuronsav mást is tud: erősíti a bőr természetes védőrétegét, felveszi a harcot a bőr öregedéséért felelős szabadgyökökkel, sőt, gyulladáscsökkentő hatással is bír. Ha nem is csodaszer, de igazi adu ász a bőrápolásban!

Bőrfiatalító kezelések az érettebb korosztály számára

 • Volumenpótlás, ráncfeltöltés

Az évek múlásával gyengülnek a kötőszövetek, változik a zsírszövet és az izomzat; így a bőr a gravitáció hatására megereszkedik, az öregedés jeleit mutatja. A folyamat mélyen a szövetekből indul, ahová a legdrágább krémek hatóanyagai sem jutnak be, és ahol már a legprofesszionálisabb kozmetikai kezelés sem hat – a bőr alá vékony tűvel befecskendezett hialuronsav viszont igen! Vízmegkötő képességének köszönhetően megduzzad, ily módon pótolja a kezelt területen az elvesztett volument, tölti ki a legmarkánsabb ráncokat, mély redőket is.

 • A kollagéntermelés stimulálása

Az eljárás nem csak volumenpótlást tesz lehetővé. A bejutatott hialuronsav hatására beindulnak a bőrben a kollagéntermelést serkentő folyamatok, aminek eredményeként sokkal feszesebb, fiatalosabb lesz az arcbőr. Rendszeresen ismételt beavatkozás esetén idővel egyre kevesebb töltőanyagot használunk, mivel a felturbózott kollagéntermelésnek hála a bőr magától „visszatelítődik”.

 • Mélyhidratálás Juvederm Volite-tal

A Juvederm Volite mélyhidratáló eljárással a szervezet természetes hialuronsav-tartalmának csökkenése miatt vízhiányossá, rugalmatlanná, petyhüdtté, szárazzá vált bőr minőségén, általános állapotán javítunk. A kezelés során a töltőanyagok új generációját képviselő keresztkötött hialuronsav alapú hatóanyagot több apró szúrással az irharétegbe injektáljuk. Az érintett területre felvitt érzéstelenítő krémnek köszönhetően az eljárás fájdalommentes. Mivel rendkívül vékony tűvel dolgozunk, a kezelés szövődményeként esetlegesen kialakult duzzanat minimális, és másnapra gyakorlatilag nyoma sincs. 

A beavatkozás gyors és hihetetlenül hatékony: a páciens akár már egyetlen 30 perces kezelés után szemmel láthatóan tónusosabb, teltebb, felfrissült bőrrel hagyja el a rendelőt! És ez nem minden! A keresztkötött hialuronsav felszívódása jóval lassabb folyamat, mint a nem keresztkötött töltőanyagoké, így az eredmény extra tartós, akár 9 hónapon át kitart!
A Juvederm Volite kezeléssel nem az arc volumenét változtatjuk meg, hanem a bőr állagát, szerkezetét revitalizáljuk; éppen ezért azoknak ajánljuk, akik markánsabb változásra nem vágynak, hidratált, feszes, bársonyos, élettel teli bőrre, természetes megjelenésre viszont igen!

A Juvederm Volite mélyhidratáló-revitalizáló kezelést egyéb olyan területeken is alkalmazzuk, amelyek könnyen veszítenek hidratáltságukból: így a nyak, a dekoltázs, sőt akár a kézfejek érzékeny bőrének természetes állapotát is visszaállíthatjuk az eljárással.  

 • Egyéb, az arc fiatalosabbá tételét megcélzó kezelések

Az arc kontúrja a korral járó csontállomány-csökkenés eredményeként is megváltozik; a beavatkozással ezt visszanyerhetjük, így javíthatunk az arc karakterén. A zsírszövet átrendeződése, volumenvesztése miatt kialakult szem alatti karikákat is orvosolhatjuk az eljárással.

A fiatalabb korosztály kezelései

 • Gyönyörű, kontúrozott arc, érzéki ajkak – az a bizonyos „Supermodell Look”

A szépségtrendeket követőknek is a hialuronsav hoz kíméletes, ám hatékony és látványos megújulását. Az ajkak állományát növelhetjük, dúsíthatjuk („Baby Doll Lips”, „Russian Lips”), kontúrját módosíthatjuk, az esetleges aszimmetriákat megszüntethetjük. Az arc karakterisztikáját megváltoztathatjuk, arányait optimalizálhatjuk az állív, a járom területének karakteresebbé tételével, az orcák kiemelésével. Ilyenkor a hangsúlyozásra szánt területekbe mélyen fecskendezünk hialuronsavat.

arcesztétikai kezelés - botox, hialuronsav

Milyen hialuronsavat használunk?

A különböző kezelésekhez különböző típusú hialuronsavat alkalmazunk, ám egy dolog közös: kivétel nélkül mind prémiumkategóriás szer. A fiatalító, volumennövelő kezelésekhez elég egy lágyabb készítmény, míg az arc karakterisztikájának megváltoztatása keményebb, kötöttebb anyagot kíván. Mivel rengetegféle hialuronsav létezik, minden igényhez megtaláljuk a megfelelőt.

A kezelés menete

A beavatkozást érzéstelenítőkrém felvitele után végezzük. Általában vékony tű segítségével juttatjuk a célterületre az anyagot. Amennyiben nagyobb távolságra vagy mélyebbre kell fecskendezni az oldatot, mikrokanült használunk. Ebben az esetben érzéstelenítő injekciót is adunk a páciensnek.
Az egy-egy területre koncentráló, az arc fiatalítását megcélzó hialuronsavas beavatkozások a botoxhoz hasonlóan átlagosan 20 percet vesznek igénybe. A teljes arckarakterisztika megváltoztatását célzó eljárások körülbelül 45 perc hosszúságúak.

A kezelés után
 • a kezelt területen bevérzések keletkezhetnek, de ezek másnap már kozmetikai alapozóval elfedhetők és néhány napon belül felszívódnak
 • ajaktöltés esetén 1-2 napig tartó ödéma alakulhat ki a szájon
 • a végeredmény 10-14 nap alatt teljesedik ki
 • 2-3 napig nem szabad sportolni
 • 1 hétig tilos napozni, szaunázni, szoláriumozni
 • kerülni kell a kezelt felület kapargálását, az ajkak harapdálását, mert deformálódhat
 • kerülni kell a hideg-meleg hatásokat (túl forró vagy túl hideg étel / ital) a beavatkozást követő néhány napon át

Az eredmény tartóssága

A bejuttatott anyag idővel fokozatosan lebomlik, így ez a beavatkozás is átmeneti hatású, ismétlésre szorul. A lágyabb szerek 4-6 hónapon át, míg a sűrűbb, keményebb töltőanyagok akár 10-12 hónapon át is kitartanak. A bejuttatott anyag lebomlása után a kezelés gond nélkül ismételhető.

Mikor nem javasolt a hialuronsavas töltés?

Az ellenjavallatok megegyeznek a botoxnál felsoroltakkal. 

A hialuronsav nagy biztonsággal alkalmazható. Mivel a test természetes úton is előállítja, az allergiás reakciók, nem kívánt mellékhatások igen ritkák.

III. Felsőszemhéj-plasztika a nyitottabb tekintetért, fiatalosabb arcért

Az évek múlásával a felső szemhéj bőre megnyúlhat, megereszkedhet, rálóghat a szempillákra, ami nem pusztán esztétikai gondot jelent, de akár a látást is zavarhatja, hölgyeknél a sminkelést is megnehezítheti. Az elváltozást felsőszemhéj-plasztikával tudjuk korrigálni.

A kezelés

Helyi érzéstelenítésben az úgynevezett áthajtási redőben apró bemetszést ejtünk, majd eltávolítjuk a felesleges bőrszövetet; ez mintegy másfél órát vesz igénybe. Az eljárás kíméletes és biztonságos, komplikációk és szövődmények fellépésére minimális az esély. Fontos, hogy a tényleges beavatkozást minden esetben megelőzi egy konzultáció, ahol felmérjük az igényeket, egyeztetjük a lehetőségeket.

A kezelés után
 • az érintett területen hematóma, duzzanat alakulhat ki, ami jegeléssel mérsékelhető, és néhány nap alatt felszívódik
 • varratszedésre 5 nap múlva kerül sor
 • 1-2 hét múlva a páciens visszaállhat munkába, amennyiben az nem jár komoly fizikai megterheléssel
 • komolyabb megerőltetés 2-3 hétig nem ajánlott, de a 4. héttől már sportolni is lehet
 • 2-3 napig érdemes magasabb párnán aludni, és kerülni kell a hajolgatást
 • hölgyek a gyógyulási idő alatt tartózkodjanak a sminkeléstől
 • a szemhéjplasztika a látást átmenetileg sem gátolja
 • a hatás a beavatkozás után már látható, a végleges állapot 3 hónap alatt alakul ki

IV. Bőrelváltozások eltávolítása

Rendelőnkben bőrelváltozások (anyajegyek, szemölcsök, fibrómák stb.) eltávolítására is van lehetőség. A beavatkozásra orvosi indokok vagy szubjektív esztétikai kifogások miatt lehet szükség.

Orvosilag indokolt, bőrgyógyász által indikált a beavatkozás, ha

 • a szakember meglátása szerint a bőrképlet szerkezete felveti a rosszindulatú elváltozás, melanoma jelenlétének gyanúját
 • a szakember szerint megvan az esélye, hogy a későbbiekben rosszindulatú folyamatok indulnak be a bőrelváltozáson
 • a bőrelváltozás állandó ártalmaknak, irritációnak van kitéve. Néhány tipikus példa: a szemüveghez, ruhához dörzsölődő anyajegyek, a hajas fejbőrön található kinövések, amelyeket a fésűvel folyamatosan felsértünk, az arc borotválkozáskor érintett területén lévő bőrképlet stb. Az állandó provokáció hatására nem kívánt folyamatok indulhatnak be, melyeknek jobb elejét venni.

Esztétikai célú beavatkozásról beszélünk, ha

 • a páciens maga kéri az anyajegy eltávolítását esztétikai szempontok miatt

A beavatkozás menete

A beavatkozást minden esetben helyi érzéstelenítésben, érzéstelenítő injekció beadását követően végezzük. Az eltávolítás történhet lecsippentéssel (fibrómák, apró szemölcsök) vagy sebészi kimetszéssel (bőrszintben lévő vagy kiemelkedő, de nagyobb kiterjedésű elváltozások). Egy alkalommal több bőrképlet is eltávolítható. A fibrómákat, szemölcsöket nem, de a metszéssel eltávolított szöveteket minden esetben elküldjük szövettani vizsgálatra.

A metszés helyét lezáró varratok eltávolítására 10-14 napos gyógyulási idő után kerül sor.
Egy anyajegy/szemölcs/fibróma stb. eltávolítása kb. 15-20 percet vesz igénybe, természetesen az időtartamot sok minden (méret, elhelyezkedés) befolyásolja.

Mire kell figyelni a beavatkozás után?

 • víz érheti a kezelt területet, de áztatni nem szabad. Zuhanyozni tehát lehet (ezt a speciális kötszerek, amiket használunk, még biztonságosabbá teszik), de fürdeni, úszni, szaunázni 3 hétig tilos
 • kerüljük az olyan mozdulatokat, amelyek túlzott feszülést okoznának a kezelt bőrfelületen
 • az érintett területet a mechanikai behatásoktól védeni kell
 • mintegy fél évig (!) szükséges a kiemelt fényvédelem, ez idő alatt tilos közvetlen napfénynek és UV sugárzásnak (szolárium) kitenni a heget. Érdemes hegkezelő készítményt használni. Az általunk javasolt újgenerációs készítmények faktorvédőt is tartalmaznak: napi kétszeri használatukkal támogatjuk a hegesedést és a fényvédelem is megvalósul.

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy rendelőnkben anyajegyszűrést nem végzünk, az minden esetben bőrgyógyász feladata!

 

Szolgáltatás Ár
Orvosi konzultáció 20 000 HUF
Consultation
Kontrollvizsgálat 10 000 HUF
Follow-up examination
Hialuronsavas kezelések
Hyaluronic acid treatments
Állvonal kontúrozás 70 000 HUF
Jawline contour
Ráncfeltöltés / régió 90 000 HUF
Anti-wrinkle injections / area
Ajakfeltöltés 90 000 HUF
Lip filler
Arcfiatalító kezelés 180 000 HUF
Facial skin rejuvenation
Skin booster kezelés (Volite) 100 000 HUF
Skin booster treatment (Volite)
Botox kezelések
Botox treatments
Ráncfeltöltés 1 régió 40 000 HUF
Anti-wrinkle injections (1 area)
Ráncfeltöltés 2 régió 65 000 HUF
Anti-wrinkle injections (2 areas)
Ráncfeltöltés 3 régió 80 000 HUF
Anti-wrinkle injections (3 areas)
Hónalj, kéz, talp izzadás kezelés 160 000 HUF
Excessive sweating treatment (armpit, hand, sole, etc.)
Bőrelváltozások sebészeti eltávolítása
Surgical removal of skin lesions
Anyajegy, jóindulatú bőrdaganat eltávolítása/db 40 000 HUF
Removal of birthmarks, benign skin tumors
Bőrnövedékek- fibrómák, szemölcsök- eltávolítása/db 30 000 HUF
Skin growth – dermatofibroma, wart – removal / growth
Nagyszámú bőrnövedék eltávolítása 55 000 HUF
Removal of several skin growths
Szövettani vizsgálat 25 000 HUF
Biopsy

Visszahívást kérek!