Foghiány, lekopott fogak, amalgámtömések – Fogászati rehabilitáció cirkónium körhíddal, koronákkal

A fogászati probléma

56 esztendős páciensünk felső fogsora korábbi fogvesztések miatt erősen hiányos volt. A mosolyzónát is érintő hiány nemcsak esztétikai, de funkcionális problémát is jelentett. Megmaradt saját fogait súlyosan károsította az évek óta meglévő krónikus éjszakai fogcsikorgatással, fogszorítással (összefoglaló néven: bruxizmus). Az alsó fogíven a moláris régióban volt egy foghiánya (a röntgenképen jól látható), illetve a másik oldalon lévő régi amalgámtömések is cserére szorultak.

A probléma megoldása

Páciensünk fémmentes, esztétikus és tartós megoldást szeretett volna. Felül fogeltávolítást és sinus lift eljárást végeztünk, majd beültettünk két implantátumot. A gyógyulási idő után esztétikus és strapabíró cirkónium körhidat kapott, ami a beültetett implanátumokon és saját fogakon rögzül. Az alsó foghiányra hidat kapott. Az amalgámtöméseket eltávolítottuk és az érintett fogakat koronával láttuk el. 

Eredmény

Páciensünk háromszor járt nálunk, a teljes kezelés 14 hónapon át tartott, ennyi idő alatt újult meg mosolya. A kapott pótlásokat szépnek, természetes hatásúnak és érzetűnek találta; elégedetten távozott klinikánkról. Az eredmény megőrzése érdekében, ahogy minden bruxizmusra hajlamos páciensünk esetében, javasoltuk neki éjszakai fogvédő sín rendszeres viselését. 

Visszahívást kérek!