Tíz hónap alatt teljes alsó-felső fogsor rehabilitáció All-on-4®-ral

A fogászati probléma

Páciensünk (70) összetett fogászati problémával érkezett hozzánk. Egy másik klinikán korábban átesett egy a felső állcsontot érintő implantációs beavatkozáson, de sajnálatos módon az eljárást szakszerűtlenül végezték, az implantátumok pozicionálása nem a megfelelő módon történt; így csak az eltávolításuk jöhetett szóba. Az alsó fogíven meglévő saját fogak a férfi előrehaladott fogágybetegsége miatt olyannyira kilazultak, hogy már egyáltalán nem látták el funkciójukat, menthetetlenek voltak. A teljes rehabilitációhoz az All-on-4® implantációs eljárást javasoltuk; az alapos tájékoztatást követően a férfi aláírta a kezelési tervet. 

A probléma megoldása

A szájsebészeti beavatkozás során eltávolítottuk a használhatatlan implantátumokat, valamint a fogágybetegség miatt kilazult, lötyögő fogakat, majd az alsó állcsontba azonnal beültettünk négy darab Nobel Biocare implantátumot. Pár napon belül a páciens megkapta az alsó fix, rögzített ideiglenes All-on-4® hidat. Felülre a gyógyulás idejére kivehető pótlást biztosítottunk a számára.
A páciens második látogatása során megtörtént a felső állcsont implantálása, szintén négy Nobel Biocare implantátummal, amelyekhez két nap múlva rögzítettük a felső ideiglenes pótlást. Rövid, néhány hónapos gyógyulási idő után a páciens ismét visszatért, ezúttal utoljára: 10 hónappal az első találkozásunk után megkapta a végleges alsó-felső All-on-4® hidat, amelyek anyaga full kontúr cirkónium, más néven monolitikus cirkónium. Anyagtulajdonságai miatt a full kontúr cirkónium kifejezetten ideális választás teljes alsó-felső fogsor rehabilitáció esetén.

Eredmény

Az előtte-utána fotókat összevetve egyértelmű, miért mondta a páciens búcsúzóul, hogy minden ráfordított fillért és percet megért a procedúra, és élete egyik legjobb döntése volt, hogy belevágott az All-on-4® kezelésbe! Mostantól gond nélkül fogyaszthatja kedvenc ételeit, magabiztosan mozoghat az élet minden területén, és örökre búcsút inthet a fogászati problémáknak!

Visszahívást kérek!