Glacz Ágnes dentálhigiénikus

2016-ban fejeztem be dentálhigiéniai tanulmányaimat Budapesten. A Madentába 2018-ban érkeztem, és azonnal tudtam, hogy remek közösségbe csöppentem, ahova öröm nap mint nap bejárni. És persze ugyanekkora boldogság azt csinálni, amit szeretek, ami szinte a hobbim. Ez, úgy gondolom, kiváltságos helyzet.

 

A tanácsadás és az edukáció ugyanúgy a munkám része, mint a fogkő-eltávolítás. Minden esetben arra törekszem, hogy a legjobb tudásom szerint átadjam pácienseimnek a megfelelő szájhigiénia fenntartásához szükséges tudnivalókat, megtanítsam nekik a fogápolás helyes technikáját. Az is rendkívül fontos, hogy tisztában legyenek az évenkénti szűrés és félévenkénti professzionális fogtisztítás fontosságával.

Ha sikerül motiválnom a pácienseimet, ha megértik, hogy miért fontos odafigyelniük szájuk állapotára, miért fontos a fogaikkal való törődés, hatalmas lépéssel közelebb kerülnek nem csupán egy egészségesebb, de egy vidámabb, mosolygósabb élethez. Visszatérő pácienseimen látom, hogy a száj állapotában bekövetkezett pozitív változások milyen jelentős mértékben kihatnak az életminőségre is!