dr. Cserepes Angéla

Dr. Cserepes Angéla 2022-ben csatlakozott a Madenta csapatához.

Szakmai tapasztalat

Mindig érdekelte a biológia, az élő szervezet, valamint a gyógyítás, és alapvetően fontosak számára az emberi kapcsolatok. A fogorvoslás megadja az emberekkel foglalkozás lehetőségét, a másokon segíteni tudás felemelő élményét, és még azt is, amire csak később, gyakorló fogorvosként érzett rá: a kézzel alkotás örömét.

Szegeden végezte az egyetemet, 2003-ban diplomázott. Rezidens éveit Mosonmagyaróváron egy olyan akkreditált rendelőben töltötte, ahol hazai és osztrák pácienseket egyaránt elláttak, és lefedték a fogászat szinte valamennyi területét. Azt mondja, tökéletes terep volt ez a tapasztalatszerzésre. A fog-és szájbetegségek szakirány rezidenseként mindenféle beavatkozást végzett az implantáción és fogszabályozáson kívül, de hamar rájött, hogy a fogászat fő profilját adó protetika áll szívéhez a legközelebb.

Mi fogta meg a szakágban? Protetikusként valami olyat alkothat, ami kézzelfogható, használható és esztétikus, de ezen túl is bír értékekkel, hiszen életjobbító hatású. Az évek során rengeteg protetikai munkát végezhetett, sokféle eljárásban szerzett rutint.

A Madentára 2022-ben talál rá, amikor a rendelő németül jól beszélő szakembert keresett a németajkú páciensek kiszolgálására. Az osztrák és német pácienseken túl hazai ügyfeleket is kezel.

A páciensek legmagasabb színvonalú szakmai ellátásán túl kiemelt jelentőségű számára az emberi vonal, az ügyfélélmény. E kérdésben teljesen megegyezik a Madenta működésének egyik fő alappillére és dr. Cserepes Angéla legfontosabb szakmai hitvallása: „Embereket kezelünk, nem fogakat”.

Szakmai erősségek

Rendszeresen végez részleges és teljes szájrehabilitációkat. Egy ilyen munka a körültekintő tervezésen túl folyamatában is állandó gondolkodást, újragondolást, akár rögtönzést igényel.

Személyes vonások

A minőségi munkavégzés a szakmai kvalitásokon túl bizonyos emberi vonások meglétét is feltételezi. A türelem, mint minden olyan hivatás esetén, ahol emberekkel dolgozunk, nélkülözhetetlen. Fontos a kitartás, az empatikus hozzáállás és a kedves, de határozott jellem. No és kulcsfontosságú a jó kommunikációs készség. Szerencsére dr. Cserepes csaknem mindenkivel megtalálja a hangot, könnyen ráhangolódik másokra, ami nemcsak a kollegiális viszonyokban előnyös, de a páciensei bizalmának elnyeréséhez, vagyis végső soron a sikeres kezeléshez is elengedhetetlen.

Szakmai fejlődés

Már a Madentába érkezésekor jártas volt az intraorális szkenner alkalmazásában. Itt minden adott ahhoz, hogy e téren is még tovább fejlődjön. Dr. Cserepes Angéla a szkennert fantasztikus vívmánynak gondolja. Hihetetlenül megkönnyíti az orvos és a labor munkáját, pontosabb munkavégzést tesz lehetővé, a jó végeredmény egyszerűbben, kevesebb kitérővel, és így rövidebb idő alatt elérhető. Nem mellékesen a szkennerrel történő lenyomatvétel a páciensnek is jobb élményt kínál.

Énidő

Pilatesszel tartja karban magát fizikálisan és mentálisan egyaránt. Imád a szabadban lenni, családjával sokat kirándul. Természetkedvelő emberként, kétgyermekes anyaként kiemelten fontos számára a természet védelme, tisztelete.