3Shape TRIOS® INTRAORÁLIS SZKENNER – A kényelmes és precíz lenyomatvétel!

Címkék: , , , , ,

A digitalizáció egyre nagyobb teret hódít magának a fogászaton belül is, a szakma igényeinek megfelelően és nyitottságának köszönhetően egymás után jelennek meg az újabb és újabb technológiák. A digitális fogászat témakörben megszólaló szakemberek egyetértenek abban, hogy a közeljövőben az intraorális szkennerrel történő lenyomatvétel alkalmazása is általánosan elérhetővé válik.

Büszkén jelentjük, a precizitás, a tervezhetőség, a gyorsaság, a kifogástalan végeredmény és pácienseink kényelme érdekében fogászatunk új „családtaggal”, egy intraorális szkennerrel bővült! És nem is akármilyennel: a rendelőnkben működő 3Shape TRIOS® intraorális szkenner messze kiemelkedik kategóriájából: jelentősen több fotó készítésére képes néhány perc alatt, mint az „átlagos” szkennerek; ultragyors; rendkívül pontos; mindemellett könnyen kezelhető.

Egy „átlagos” intraorális szkenner néhány perc alatt 1000-1500 fotót készít, de a rendelőnkben működő 3Shape TRIOS® intraorális szkenner teljesítménye ennek többszöröse: szükség esetén akár 4000 fotóból illeszti össze a fogsor 3D-s modelljét. A készülék képességei a fogászat szinte minden területén kiaknázhatók, a legnagyobb előnyöket a minimális pontatlanságokat sem viselő implantátumok, illetve a fix pótlások (koronák, héjak) esetén hozza.

Érdemeit hosszan lehet sorolni, álljon itt néhány:

Mit nyer vele a szakember?

Természetes, hogy fogorvosaink tökéletesen illeszkedő, utólagos korrekciót nem igénylő fogpótlások készítésére törekszenek. Ehhez viszont az kell, hogy a fogsor állapotát pontosan le tudjuk képezni. Ezt a hagyományos lenyomatvétellel nem lehet maradéktalanul elérni.

A szkennerrel való mintavétel maximálisan kiküszöböli az anyagtani sajátosságokból eredő pontatlanságokat, a kézi modellezés jelentette nehézségeket. A digitális lenyomat precizitása azt is eredményezi, hogy a későbbi eljárás során – legyen az restauráció vagy fogszabályozás – lényegesen kevesebb korrekcióra kell számítani, ami a teljes kezelési idő csökkenését eredményezi. Ráadásul, az intraorális szkenner használatával javul a labor és a rendelő közötti kommunikáció: a digitális minta egy gombnyomással elküldhető a fogtechnikusnak, aki az adatok kézhezvétele után akár azonnal, mintaöntés nélkül megkezdheti a tervezést, az online platformon keresztül bekapcsolódhat a rendelőben zajló munkába.

És mit nyer vele Ön?

Természetesen annak, hogy az eljárás gyorsabb és precízebb, a végeredmény pedig tökéletes, a páciens a legfőbb haszonélvezője. Az intraorális szkenner további nagy előnye, hogy a lenyomatvétel során semmiféle kellemetlenséggel nem jár, hiszen nincsen öklendezést eredményező garatreflex, légzési nehézség, illetve a lenyomatvételi anyagok okozta esetleges irritációkat is kizárhatjuk.

A teljes fogsor beszkennelése mindössze pár percet vesz igénybe. És ez nem minden! Az intraorális kamerának köszönhetően mosolya tervezését azonnal el tudjuk kezdeni a szkennelés alapján készült 3D virtuális modell segítségével. Tapasztalataink szerint a 3D-s, szinte „kézzelfogható” látványterv hatalmas motivációt jelenthet, hiszen azonnal látható, hogy hova tartunk, mi a cél. A műszer hajszálpontosan leképezi a fogsor állapotát, éppen ezért az elkészült terv minden esetben teljesen egyénre szabott, valamint orvos-szakmai szempontból maximálisan kivitelezhető.

Összefoglalva az intraorális szkenner előnyei:

  • higiénikus, kíméletes, kellemetlenségektől és fájdalomtól mentes lenyomatvétel, hányinger, légzési nehézségek, valamint a lenyomatvételi anyagok okozta irritációk kiküszöbölése
  • személyre szabott, pontos, a harapást és a száj egyéb anatómiai adottságait figyelembe vevő, minden esetben 100%-osan megvalósítható tervezés, harmonikus hatású végeredmény
  • lerövidült kezelési idő, kevesebb rendelői időpont
  • emberi mulasztásból vagy a lenyomatvételi anyag sajátosságaiból eredő hibalehetőségek (pl.: rosszul levett harapásminta, lenyomatproblémák, rosszul záródó koronák) kiküszöbölése
  • kevesebb korrekció és utólagos csiszolás
  • maximálisan precíz illeszkedés
  • azonnali 3D virtuális kép a fogakról
  • néhány percen belül prezentálható 3D terv a leendő mosolyról, akár az arcfotóba illesztve.