Dr. Ekaterina Burencheva 2022 óta erősíti a Madenta csapatát.

Felmenői között sok az orvos, gyerekkorától erre a hivatásra készült maga is. A fogorvoslásban annak sokrétűsége vonzotta: e terület egészség és esztétika kombinációja, a gyógyítás mellett alkotó tevékenység is, mondja.

Szakmai fejlődés

Debrecenben végezte az egyetemet, 2020-ban diplomázott. A gyakorlati oktatás első pillanatában megragadta őt a szájsebészeti eljárások összetettsége és az ebből eredő szakmai kihívások. Jelenleg a Semmelweis Egyetem dento-alveoláris rezidensi képzésében vesz részt.

A Madentába 2022-ben érkezett. Azt mondja, mindazt, amit korábban hallott a rendelőről – nagyon magas szakmai minőséget képviselnek, összetartanak és egymást támogatják, inspirálják az itt dolgozók –, ő maga is csak megerősíteni tudja. Úgy érzi, itt minden adott a fejlődéshez: világszínvonalú anyagokkal és a legújabb technikai vívmányokkal dolgozhat, a fogorvoslás teljes palettáját lefedő specialisták mellett temérdek szakmai fortéllyal gazdagodhat. Szerinte a támogató közeg nemcsak az itt dolgozóknak jelent óriási szakmai előnyt, de a pácienseknek is: hiszen, ha azt tapasztalják, hogy a beavatkozások során összehangolt csapatmunka folyik, az együttműködés az egyes szakterületek képviselői között olajozottan zajlik, akkor ösztönösen nagyobb biztonságban érzik magukat.

A Madentában jelenleg főként konzerváló fogászati és protetikai beavatkozásokat végez. Legyen bármi is épp az adott feladat, minden esetben kíméletes eljárásra, jól működő, tartós, természetes hatású, esztétikus megoldásokra törekszik. Az esztétikai és funkcionális szempontokat összhangba kell hozni, egyik mit sem ér a másik nélkül, vallja.

Szakmai erősségek

Türelmes és alapos, mindig végighallgatja a pácienseit, minden, a kezelés szempontjából meghatározó tényezőt feltár és elemez. Minden ember más, és fogorvosként nem pusztán a szakmai fogásokban való jártasság elengedhetetlen, de az emberi lélek ismerete is. Minden egyes probléma személyre szabott megoldást igényel. Fel kell mérni, hogy az adott páciens mit bír el anyagilag, fizikálisan, mentálisan; képes-e például hónapokon át együttműködni vagy egy gyorsabb, rövidebb idő alatt gyógyírt hozó módszerre van szükség az esetében. Fontos a megfelelő kommunikáció, az empátia és a tapintat is, hiszen a száj (rossz) állapota érzékeny téma, nem mindegy, hogyan tálalja a páciens felé a problémát.

Hitvallás

Mivel a páciensek többsége szorongva, bizonytalanul érkezik a fogászatra, ezért dr. Ekaterina mindent megtesz, hogy harmonikus, derűs légkört teremtsen a kezelőhelyiségben. Csak akkor vág bele a beavatkozásba, amikor a páciens kellően nyugodt és biztonságban érzi magát.

Szakmai fejlődés

Figyelemmel követi a szakma folytonos fejlődését, szívesen sajátít el új ismereteket: nemcsak kíváncsisága, maximalizmusa is erre motiválja. A fejlődés érdekében rendszeresen részt vesz bel- és külföldi továbbképzéseken. A szájsebészet mellett kiemelten érdekli a parodontológia, és felvillanyozzák a két szakterület kombinációja, az ínysebészet kínálta lehetőségek. Az íny az megnyerő külső fontos eleme, mondja; az egészségét, feszességét visszaadó ínyplasztikai beavatkozások tehát esztétikai, fiatalító eljárásokként is felfoghatók. Izgalmas, látványos sikerekkel kecsegtető terület ez, ahol kiélheti szépérzékét.

Énidő

Örömmel tanul, a szakmai újdonságokon túl idegen nyelveket is. Rendszeresen fut a szabadban. Ami igazán feltölti, az a lovak közelsége. A lovaglást, az állatokkal való foglalatosságot egyfajta meditációként éli meg. Nagyon okos, érzékeny teremtmények, mondja; igazi egyéniségek, személyre szabott bánásmódot igényelnek – akárcsak az emberek.