Erdősi Anett

2014-ben végeztem el a fogászati asszisztensi, majd rögtön utána a dentálhigiénikusi képzést. A Madentában 2015-ben kezdtem dolgozni mint fogászati asszisztens. Már a következő évben vezető asszisztenssé neveztek ki. Ez a pozíció igen sok irodai munkával jár, de nekem nagyon fontos, hogy emberekkel találkozhassak, és a rendelői közegről, a gyakorlati tevékenységekről sem szerettem volna lemondani. Ezért kértem, és szerencsére meg is kaptam a lehetőséget arra, hogy dentálhigiénikusként rendelhessek heti két napot; időnként asszisztálni is beülök egy orvos mellé. Mivel a megszerzett elméleti és gyakorlati tudást szeretném naprakészen tartani, 2018-ban elvégeztem az iTop képzést, ami a dentálhigiéniai ismeretek bővítésére szolgál.

Jó érzéssel tölt el, amikor sikerül a páciensek fejében élő tévhiteket eloszlatnom, a félelmet, szorongást oldanom. Munkám rendkívül fontos része a megelőzés és az oktatás, a hozzám érkezők nagyon hálásak a helyes szájápolással kapcsolatos tanácsaimért, és nagy örömömre általában meg is fogadják azokat. Így közvetve nekem is szerepem van abban, hogy egyszerű változtatások hatására akár jelentős életminőség-változás áll be az életükben.

Életünk igen jelentős részét töltjük munkával, ezért is kiemelkedően fontos, hogy azt csinálhassuk, amit szeretünk, és olyan közegben, ahol jól érezzük magunkat, önmagunk lehetünk. Számomra a vidám légkör, a kollégáimmal való harmonikus kapcsolat elengedhetetlen, a Madentában pedig mindez adott, így szívesen járok be dolgozni és feltöltődve indulok haza a nap végén.