Dr. Breiner Marcell az íny- és fogágybetegségek gyógyítására specializálódott. A Madenta csapatát 2022 óta erősíti.   

Szakmai tapasztalat

Gyerekkorától orvosnak készült, a gimnáziumban már azt is tudta, hogy a fogorvoslás az ő útja. Szegeden koptatta az egyetem padjait 2012 és 2017 között.

A diploma kézhezvétele után egy éven át általános fogorvosként dolgozott A rezidensi képzésbe 2019-ben vágott bele a Semmelweis Egyetemen, ahol a parodontológiát hazánkban meghonosító dr. Gera István professzor volt a mentora, valamint Dr. Szilágyi Emese a tutora. 2021-ben kiváló eredménnyel szakvizsgázott.

Általános fogorvosi munkája során betekintést nyert a szájsebészeti beavatkozások, a konzerváló fogászati és fogpótló eljárások, a gyökérkezelések rejtelmeibe. Ennek most parodontológusként nagy hasznát veszi, hiszen a megszerzett széles körű ismeretekkel felvértezve hatékonyan tud együttműködni a társszakmák képviselőivel egy-egy komplex kezelés, teljes mosolyrehabilitáció során.

Hitvallás

Azt mondja, egy jó parodontológus alapismérve az elhivatottság, türelem és kitartás, hiszen a beavatkozások zöme aprólékos, hosszú ideig tartó, ami nagy kihívás mind az orvosnak, mind a páciensnek. Gyakran készít a kiinduló és a kezelés(sorozat) utáni állapotról fotókat, amelyeket összevetve igen látványos különbségek figyelhetők meg. Ez azon túl, hogy kézzelfoghatóvá teszi számára munkája gyümölcsét, remek eszköz a páciens motiválásához annak érdekében, hogy a jövőben kiemelten figyeljen a megfelelő szájhigiéniára.

Általános mondás, hogy bizalom és összhang nélkül nincs jó orvos-páciens együttműködés; ez a parodontológiai kezelések esetében hatványozottan igaz, hiszen ez az a terület, ahol a legkomolyabb együttműködés szükséges a páciens részéről, hosszú távon is. „Ehhez orvosként és emberként egyaránt meg kell a pácienst nyernem magamnak, hogy valóban elhiggye: szakmailag helytálló, amit tőle kérek, és minden javaslatom, ajánlásom az ő érdekét, a jóllétét szolgálja” – mondja.

Szakmai eredmény

A legnagyobb szakmai eredmény dr. Breiner számára az íny egészségének visszaállításán túl az a tudat, hogy munkája folyományaként a kollégák – protetikusok, implantológusok, fogszabályzó szakemberek – ép alapokra építkezhetnek, ami a teljes gyógyulás záloga. Egy sikeres parodontológiai kezelés ráadásul nem csak fogászati előnyöket hoz. A száj gyulladásos gócai megterhelik az immunrendszert, az egész szervezetre károsan hatnak. A fogágy rehabilitációjával az általános egészségi állapotban, ezáltal a teljes életminőségben jelentős javulás áll be.

Szakmai kihívás

Dr. Breiner Marcell számára a kezelés nem akkor kezdődik, amikor a páciens kinyitja a száját. Lelkiismeretesen felkészül minden esetből, a röntgen, az általa készített fotók, az állapotfelmérés eredményeit összegezve mérlegeli, hogy mi lehet a legmegfelelőbb eljárás, műtéti technika. „Nincs két ugyanolyan lefolyású parodontológia eset, ennek megfelelően nincs két ugyanolyan terápia: mindig az egyéni sajátosságoknak megfelelően szükséges eljárni. Ez adja számomra a munkám sava-borsát.”

Szakmai fejlődés

A parodontológia a fogorvoslás egyik leglátványosabban fejlődő, ráadásul meglehetősen összetett – a sebészeti vonalat, esztétikai irányt, és a prevenciót felölelő – ága, így elengedhetetlen az állandó tanulás. Dr. Breiner nemcsak a szakma követelményeinek tesz eleget, de saját belső indíttatásból is folyamatosan képezi magát; nívós hazai és külföldi tréningek rendszeres résztvevője.

Hobbi

Hetente egyszer egyetemi társaival focizik, így kapcsol ki, így lazít. De hobbiként éli meg szakmai Instagram oldalának kezelését is, ahol számtalan esetét, nemcsak a parodontológiai tárgyúakat, de a navigált implantációs, csontpótló és lágyrészplasztikai, valamint konzerváló fogászati beavatkozásait mutatja meg fotókkal dokumentálva.