Dr. Toma Bence 2019-ben rezidensként érkezett a Madentába.

Szakmai tapasztalat

Orvosnak készült egészen 2007-ig, míg az eredetileg belgyógyász édesapja 41 évesen el nem végezte a fogorvosi képzést. Apja váltása nem csak Bencét, a család többi tagját is inspirálta. Az addig a bankszférában dolgozó édesanyja dentálhigiénikussá képezte magát, húga szintén a fogorvosi szakmát választotta.

A diploma megszerzése után egy évet édesapja soproni rendelőjében dolgozott, csak azután, 2019 szeptemberében vágott bele a dento-alveoláris sebészet rezidensi programba. A Madentába is ekkor érkezett. Azt mondja, első pillanattól minden adott volt a fejlődéséhez: modern szájsebészeti műtő, innovatív technológia, lendületes, vidám csapat, nagy tudású specialisták, támogató közeg. 2022-ben sikeres szakvizsgát tett.
Vallja, hogy a siker mindig közös munka eredménye, éppúgy benne van az asszisztenstől kezdve a fogtechnikuson át az ügyfélszolgálati munkatársak erőfeszítése és elhivatottsága, mint az orvosé.

Hitvallás

Ő maga soha nem félt a fogorvostól, viszont a tűtől rettegett, így messzemenően azonosulni tud a szorongó páciensekkel. Hogy tréningezze magát, rendszeres véradóvá vált.
Azt mondja, az empátia mellett a jó kommunikációs készség is alap egy fogorvosnál, mert a félelem enyhítésére, a feszültség oldására a beszélgetés a legjobb eszköz. Meg a humor. No és a zene, amit nála akár a páciens is megválaszthat.
Fontos még az elhivatottság, a kitartás, a türelem, hiszen egy-egy szájsebészeti beavatkozás akár többórás is lehet, ami nagy kihívás orvosnak, páciensnek egyaránt. A tökéletesre törekszik, de szerinte ebben nincs semmi kirívó, általános tulajdonsága azoknak, akik ezt a hivatást választják: mindenki alkotni akar, segíteni, a hozzá forduló ember életét jobbá tenni.

Szakmai fejlődés

Kivételezettnek érzi magát, hiszen egy olyan rendelőben dolgozik, ahová a jövő már több szempontból megérkezett. Az intraorális szkenner működését a Madentában alaposan kiismerheti, hiszen napi szinten használatban van több készülék. Ugyanígy, a klinika rutinos szájsebészei rendszeresen alkalmazzák a forradalmi implantációs eljárást, az All-on-4 technológiát, amit dr. Toma az idősebb vagy a komoly csonthiánnyal küzdő páciensek mentsvárának tart.
Egy biztos: fogorvosként haladni kell a korral, és ez egy ilyen inspiráló közegben, a „jövő fogászatában” sokkal egyszerűbb feladat.

Hobbi

Szabadidejében is keresi a kihívásokat. Télen hótalpon túrázik, snowboardozik, jó időben a hegyekben biciklizik vagy családjával kajaktúrákat tesz folyón, tavon vagy épp tengeren.