Nem mind arany, ami fénylik – de ez az!
Iconix® esztétikus arany fogszabályozó készülék

Címkék: , , , , ,

Szépség, különlegesség, játékosság, letisztultság, elegancia, exkluzivitás – itt a legújabb fogszabályozási trend, az arany árnyalatú fogszabályozó készülék! És persze, hogy már a Madentában is elérhető!

Szépség, különlegesség, játékosság, letisztultság, elegancia, exkluzivitás – itt a legújabb fogszabályozási trend, az arany árnyalatú fogszabályozó készülék! És persze, hogy már a Madentában is elérhető!

A Madenta fogszabályozó szakorvosa, főorvosa, Dr. Borsos Gabriella nemrég kezdte alkalmazni a fogszabályozásban új irányt képviselő arany készülékeket.

„Talán két éve már, hogy az American Orthodontics képviselője először mutatott nekem fotókat az arany árnyalatú bracketekről. Azonnal megtetszett ez a hatékonyságában és a metódust illetően a hagyományos fém alapú készülékekkel megegyező, ám esztétikájában bámulatos élményt nyújtó fogszabályzó.

Stílus a fogszabályozásban

Nemrég egy fiatal, a megjelenésében is stílusos, öltözködésében extravagáns páciensem, Lili kezelésének tervezésekor jutott megint eszembe ez a lehetőség annak ellenére, hogy ő korábban jelezte, számára kizárólag a kerámia vagy zafír esztétikus készülékkel történő eljárás jöhet szóba. Egy belső sugallatot követve mégis megmutattam neki a forgalmazótól kapott mintát és ő azonnal igent mondott. >>Ez annyira különleges, passzol az egyéniségemhez!<< – lelkendezett.

Ugyanaz, mégis más

Persze ez a típusú készülék jóval több egy sikkes kiegészítőnél. Az arany fogszabályzók ugyanolyan hatékonyak, mint hagyományos fém társaik, számos típusnak – így az általam gyakran alkalmazott Alexander készüléknek is – létezik arany variánsa. Ez ugyanazt tudja, se többet, se kevesebbet, viszont

megjelenésében más, különlegesebb, stílusosabb.

Maximális esztétikai hatás, maximális eredmény!

Lili az első Madenta-páciens, aki arany fogszabályozót visel, szóval nekem is az ő esete volt a premierem ezzel a pezsgőarany színűnek leírható darabbal. Azóta többen is érdeklődnek iránta, mivel a fiatalabb korosztály >>tök menő<<-nek titulálja. Valóban olyan, mint egy ékszer, ami

egyedivé teszi a viselőjét.

Az pedig, hogy közben egy orvosi eszköz is, amivel egy funkcionális deficitet hárítunk el, korrigálunk, csak hab a tortán! Kijelenthetjük, hogy ezzel a megoldással maximális eredményt érhetünk el maximális esztétikai hatás mellett!”

Amit az arany fogszabályzókról tudni érdemes

Az esztétikusnak nevezett kerámia, kompozit vagy zafír készülékek egyre népszerűbbek, ám az orvosok nagyobb része a mai napig jobban szeret fém készülékkel dolgozni. Hogy miért? A fémmel egyszerűbb bánni, mert ragasztáskor, aktiváláskor, levételkor nem törik; jobbak a súrlódási együtthatók, terhelhetőbb, ezáltal valamivel gyorsabb kezelést tesz lehetővé.
Az arany árnyalatú bracket mögötti koncepció lényege, hogy legyen a fém készüléknek egy olyan alternatívája, amely rendelkezik annak pozitív tulajdonságaival, ugyanakkor merőben más, jóval magasabb szintű esztétikai élményt kínál.
A készüléknek a speciális cirkónium-nitrid bevonat ad egy csodás úgynevezett „champagne” árnyalatot, ennek köszönhetően letisztult, szerény, mégis feltűnő és szemet gyönyörködtető a megjelenése. Az Iconix® esztétikus fogszabályzó készülék hatékony beavatkozást és elbűvölő mosolyt kínál, ezáltal magabiztosságot ad a pácienseknek, akik már a kezelés során is felszabadultan mosolyognak, hiszen

gyakorlatilag egy ékszert viselnek a fogaikon. Így lesz igazán gyönyörű a mosoly – már a fogszabályozás ideje alatt is!

Köszönjük az American Orthodontics hazai képviselőjének, Ihász Gabriellának a cikk elkészítésében nyújtott segítségét!