Dr. Borsos Gabriella 2016-ban csatlakozott a Madenta Fogászati Központhoz, mint fogszabályozó szakorvos.  Szakterülete a gyermek és felnőtt fogszabályozás, valamint az állcsont-ortopédia.

Szakmai tapasztalat

Dr. Borsos Gabriella 1994-ben végzett a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. 1998-ban fog- és szájbetegségek szakvizsgát, majd 2000-ben egyetemi fogszabályozás szakorvosi vizsgát tett. Szakmai gyakorlatát külföldön szerezte, mely idő alatt nemcsak széleskörű tapasztalatra, de magas szintű német és angol nyelvtudásra is szert tett.

Hitvallása

Dr. Borsos Gabriella fül-orr-gégész édesapja révén szinte beleszületett az orvosi hivatásba, így gyermekként azt is megtapasztalhatta, milyen hatalmas felelősséggel és mennyi lemondással jár az orvosi pálya. A fogorvosi pályára azért esett a választása, mert véleménye szerint ez jóval tervezhetőbb időbeosztást követel, így a magánéletben, anyaként sem kell kompromisszumokat kötnie. Nem bánta meg a döntését, azóta is nagy lelkesedéssel és elhivatottsággal végzi munkáját. Minden esetben igényességre és precizitásra törekszik.

Dr. Borsos Gabriellát a gyógyítás szeretete motiválja: számára az okozza a legnagyobb örömet, ha a kezelés befejeztével a páciensek elégedettek, és bátran mernek mosolyogni. Saját bevallása alapján legfőbb szakmai erőssége a precíz orthodonciai diagnosztizálás és tervezés, mely véleménye szerint a fogszabályozás legkritikusabb része. Nagyon fontosnak tartja a gyermekkori fogszabályozást, mivel a problémák időben történő felismerésével és kezelésével igazán tartós és látványos eredményeket lehet elérni a fiatal pácienseknél. A felnőttkori fogszabályozás területén az Invisalign „láthatatlan” fogszabályozó rendszert preferálja, melynek alkalmazásában az elmúlt közel egy évtizedben kiemelkedően nagy tapasztalatot szerzett.

Szakmai fejlődés

Dr. Borsos Gabriella szerint a fogszabályozás jövőjét a digitális fogszabályozás jelenti, ezért szeretné ebben az irányban is elmélyíteni tudását.

Hobbi

A munka és egyéb szakmai kötelezettségek mellett igyekszik minél több időt tölteni két gyermekével. Élete fontos részét képezi a sport. Kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a síelés, a lovaglás, a teniszezés és a vitorlázás.

Tudományos és oktatói tevékenység:

1991 – 1993 TDK keretében végzett kísérleti kutatómunka az I.sz. Élettani Intézetben

1999 – 2006 SOTE Doktori Iskola hallgatója, a Fogorvostudományi kutatások c.

programban, rendszeres előadó magyar és külföldi kongresszusokon

2000 – 2005 részvétel a III. éves fogorvostan hallgatók Preventív fogászat c.

tantárgyának gyakorlati oktatásában

2001- 2005 szak- és továbbképző (fogszabályozás, gyermekgyógyászat, védőnői)

tanfolyamokon oktatás

2005-2014 tutori részvétel a Heim Pál Kórház Állcsontorthopédiai Osztályán dolgozó rezidensek oktatásában

Alkalmazott technikák:

1999 – Alexander discipline (“hagyományos” multiband technika)

2005 – Damon (önligírozó) technika, Damon Study Club alapító tag (2008)

2008 – Invisalign® – aligner technika

2011 – Orthocaps® – aligner technika

2012 – Harmony (önligírozó lingual technika)

Szeretne még többet megtudni a fogszabályozásról? Most összegyűjtöttük minden cikkünket a témával kapcsolatban, hogy a lehető legtöbb információ birtokába juthasson! Kattintson ide!