Egyiküknek All-on-4®, másikuknak csontpótlás és implantáció – a végeredmény így is, úgy is álomszép!

Címkék: , , , , , ,

„Most már nemcsak beszélünk az egészségről, természetességről, kiegyensúlyozottságról, de ez is sugárzik belőlünk, hála a Madentában kapott fogászati kezeléseknek.”

Ezúttal két megújult mosolyról szólunk egy cikkben – mert párosan szép az élet és a mosoly is! 

János Ibolya és párja komoly fogászati gondokkal érkeztek a Madentába, de mindketten az életminőségüket véglegesen és teljes mértékben megváltoztató megoldást kaptak. Olvassák el Ibolya beszámolóját!

Újévi fogadalom: egészséges, szép fogsor

„Újévi fogadalmat tettünk a 2020-as évre: végre megcsináltatjuk a mindkettőnknek szükségessé vált szemüveget, valamint megoldást keresünk az igen komoly fogászati problémáinkra. Szemészt hamar találtunk, a fogászat nem volt olyan egyértelmű. Sokat kutakodtunk, több rendelőt felkerestünk és ajánlatot kértünk. A Madenta a sokadik volt a sorban.
Őszinte leszek, elsősorban dr. Farkas Dávid személye fogott meg bennünket, az a magabiztosság, határozottság és őszinteség, amit az állapotfelmérés során részéről tapasztaltunk. Pontosan tudta, mi a célja és azt hogyan érheti el.

Lehet egy All-on-4®-ral több?

A páromnál a genetikailag gyenge minőségű fogak és korábbi félrekezelések során kialakult foghiányok, állandó gyulladások okoztak súlyos gondokat; mint az állapotfelmérés során kiderült, mindössze négy menthető foga maradt. Farkas doktor úr azt mondta, az ilyen esetekben az azonnali implantációs metódus, az All-on-4® kínálhat teljes értékű megoldást. Sosem hallottunk erről a technikáról, de amikor a doktor úr vázolta a lényegét, megkérdeztem, nálam nem alkalmazható-e ez az eljárás, annyira „egyszerűnek”, gyorsnak, hatékonynak hangzott.
Mivel nekem tizenhat fogam egészséges, nem lenne szakmailag indokolt és elfogadható lépés az összes fogam eltávolítása, fejtegette Farkas doktor úr; a cél a saját fogaim megmentése még azon az áron is, hogy így a komplikáltabb, hosszadalmasabb utat kell végigjárnom. Elfogadtam az indoklását.

all-on-4

All-on-4®: azonnali és teljes értékű megoldás!

Nagyjából egy időben vágtunk bele a kezelésbe, és a férjemnél tényleg döbbenetesen gyorsan történt minden! Egy hétfői napon kihúzták az összes felső fogát és helyükre beültették a négy implantátumot, szerdán alul végezték el ugyanezt, és pénteken már ott volt a 3D nyomtatott, rögzített ideiglenes fogsor a szájában, amivel tudott enni, beszélni, nevetni, és ami szinte úgy nézett ki, mint a valódi, természetes fogak! Sem a beavatkozás során, sem az azt követő napokban nem tapasztalt komoly fájdalmat. >>Ha nem velem történik, el sem hinném, hogy ilyen pikkpakk lezajlott az egész<<, hajtogatta.

A (fog)gyilkos stressz

Nála a genetika volt a baj forrása, nálam a stressz és az azzal járó tünetek, például az éjszakai fogcsikorgatás, a rendkívül erős szorítás. Ez néhány év alatt hatalmas rombolást eredményezett a számban: szinte „legyalultam” a fogaimat, azok teljesen elkoptak és érzékennyé váltak. Rágni, harapni nem tudtam velük, az ételt gyakorlatilag egyben nyeltem le, ami miatt állandósultak a gyomorfájások, szinte megszokottá váltak az evés utáni rosszullétek.

Felül semmi csont – csontpótlás szükséges!

Arról sem volt sejtésem, hogy a csonka, letört fogak körül kialakult állandó gyulladás milyen káros az ínyre és a csontozatra. Az évek alatt oly mértékben elsorvadt az állkapocscsontom, hogy az implantációt csak csontpótló műtét után lehetett megvalósítani. Mindkét oldalon fel kell emelni az arcüregemet és csontpótló anyaggal pótolni a hiányzó csontot, hogy az implantátumoknak legyen mibe kapaszkodniuk, magyarázta a doktor úr.

A kezelés lépései

Megtörtént a saját fogaim előkészítése, a csiszolás. Egy percig nem maradtam fogak nélkül, hiszen rögtön kaptam egy rendelőben készített ideiglenes, majd 2 nap múlva egy 3D nyomtatott, rögzített fogsort, ami esztétikailag olyan látványt nyújtott, mintha saját, természetes fogak lettek volna; óvatosan még rágni is tudtam velük.
A csiszolást három hónap múlva a szájsebészeti műtét – alul implantáció, fölül sinus lift és az implantátumok beültetése – követte, ezeket Péter György doktor úr végezte. A csontpótlás és az implantációs műtét utáni gyógyulás, pláne így utólag, nem volt vészes, bár, főként a sinus lift után, napokig fel volt dagadva az arcom. Fájdalmat nem tapasztaltam, de érzékeny volt: Budapest kátyús útjain bizony megéreztem a zökkenőket.

Azok a tökéletes cirkónium koronák!

Megkaptam a végleges fogsort, először alulra, majd felülre is. Ennek digitális tervezésekor Farkas doktor úr figyelembe vette az ideiglenes fogsorral töltött hónapok alatt szerzett tapasztalataimat. A csiszoláskor tanúsított végtelen precizitása, körültekintő eljárása nem volt hiábavaló, a végeredményen is meglátszik az alapos munka: a lecsiszolt fogakra helyezett fémmentes cirkónium koronák teljesen pontosan illeszkednek az ínyemhez. Mivel a koronákat egyenként ragasztotta, így maradéktalanul természetes a hatás és az érzés. Arról nem beszélve, milyen szép a látvány, és ezt nem csak mi gondoljuk így a párommal, de a környezetem reakciói is ezt mutatják.

cirkónium korona

A váróban szerzett Madenta-élmények

Minden alkalommal jó érzés volt a váróba lépni, letisztult, elegáns, ugyanakkor otthonos a környezet. Külön említésre méltónak tartom az ügyfélszolgálatot. Értékesítésvezetői múltam miatt kiemelt figyelemmel követem, hogyan kommunikálnak egy-egy cégnél a recepciós munkatársak; és a Madentában szuperül! Határozottan, de udvariasan és roppant kedvesen, óriási türelemmel bánnak az ügyfelekkel. Ők nemcsak arcok a recepciós pult mögött, hanem ténylegesen hozzátesznek a Madenta-élményhez.

Az orvosi székben szerzett Madenta-élmény

Orvosi szempontból egyenesen a legjobb kezekben voltunk! A sebészeti beavatkozásokat végző Péter doktor úr magas színvonalon, rutinosan dolgozott.
Farkas doktor úr a szakmai rátermettsége mellett emberileg is sokat adott hozzá az egész folyamathoz. Egyenes, őszinte, nyílt ember, bármit meg lehet tőle kérdezni, mindenre válaszol.
Bevallom, az első beszélgetéskor egy pillanatra megijedtem, amikor megláttam, milyen fiatal orvos fogad, de azonnal meggyőzött minket: hihetetlen magabiztosan, határozottan beszélt, éreztem, hogy a szavai és tettei mögött tényleges tudás és tehetség, rátermettség van. Fantasztikus orvos, precíz, alapos, kitartó, elhivatott! Elképesztő szerencse, hogy rátaláltunk!

Fő a hitelesség, másképp nem lehet!

Miért volt számunkra kiemelten fontos, hogy rendbe hozassuk a fogainkat? Egészségvédő termékekkel foglalkozunk, a természet, a természetgyógyászat, az esszenciális olajok az életünk részét képezik. Sokat járunk emberek között, előadásokat tartunk, komoly követőtáborral bírunk a közösségimédia-felületeken. Nem beszélhetünk egészségről, vitalitásról, harmóniáról, nem posztolhatunk fotókat magunkról és a kezünkben a termékeinkről úgy, hogy közben nincs rendben a fogsorunk, nem őszinte a mosolyunk! Fontos, hogy azt lássák az emberek, ha ránk néznek, hogy egészségesek vagyunk, harmóniában önmagunkkal, az életünkkel.

Új élet mosolygósan, felszabadultan, jóízűen!

Most már nemcsak beszélünk az egészségről, természetességről, kiegyensúlyozottságról, de ez is sugárzik belőlünk, hála a Madentában kapott fogászati kezeléseknek.
Közvetlenül a kezeléssorozat után úgy voltam vele, ezt még egyszer nem csinálnám végig. De most már azt mondom: minden nehézség ismeretében is belevágnék, annyira más minőségű, annyival jobb lett az életem.”