Két orvos, négy implantátum, életre szóló boldogság – újabb All-on-4® sikertörténet a Madentában!

Címkék: , , , , , ,

„Mit adtak nekem a Madenta kiváló szakemberei és az All-on-4® eljárás? Egy merőben más életminőséget. A beavatkozás óta állandósult bennem a boldogság érzése: úgy érzem magam, mint egy valósággá vált hollywoodi filmben. Önbizalmat kaptam, energiát, könnyed felszabadultságot. Nagyon hálás vagyok ezért. Visszagondolva nem is értem, hogyan élhettem olyan sokáig komoly fogászati problémákkal.”

Páciensünk, Zoltán 44 évesen – a legjobbkor, a legszebb férfikorban, mondja – jutott el oda, hogy új életet kezdjen. Ehhez kellett ő, az elhatározás, hogy belevág a régóta halogatott fogimplantációs kezelésbe; kellett a Madenta, dr. Péter György szakmai jártassága és rutinja, dr. Farkas Dávid nyílt, egyenes kommunikációja és szakmai elhivatottsága; és kellett az All-on-4® technológia, amellyel – ha nem is csodaszer – de csodás eredmények érhetők el!

Állandósult fogfájás és gyulladás

„Genetikai okok miatt felnőttkoromra siralmas állapotba kerültek a fogaim. Hiába estem át kismillió fogászati beavatkozáson, húzásokon, töméseken, gyökérkezeléseken, csak átmeneti megoldásokat kaptam. Olyan ez, mint amikor tataroznak egy házat, ami közben alapjaiban roskadozik. Évtizedek alatt eljutottam oda, hogy állandó fogfájással, szuvas fogakkal, gyulladt ínnyel éltem. Szüntelen szorongtam, hogy vajon legközelebb mikor – utazás közben, szenteste, vasárnap hajnali kettőkor – lobban be valamelyik fogam.

Kellemes helyett hasznosat – teljes szájrehabilitáció

Miért halogattam a döntést? Nem a beavatkozástól tartottam: átestem én annyi kezelésen, hogy félelem már csepp sem volt bennem. Leginkább a fogászati beavatkozás komplexitása riasztott: az egész túl macerásnak tűnt. Végül az élet hozzásegített a döntéshez: Japánba utaztam volna – az utazás a szenvedélyem – ám a koronavírus-járvány miatt meghiúsult a tervem. Úgy gondoltam, ezt a pénzt csak azért is magamra költöm, a kellemes helyett valami hasznosra fordítom – végre rendbe hozatom a fogaimat!

A Madenta az én fogászatom

Bújni kezdtem az internetet, napokon át kutakodtam, temérdek fogászat honlapját átböngésztem. Miért döntöttem a Madenta mellett? Igazából már a honlapjukkal megnyerték a bizalmamat: tartalmában, külalakjában is igényes, hiteles oldal, egyszerre közvetít szakmaiságot és emberséget. Az orvosok bemutatkozásából az jött le, és az élet igazolta is, hogy magasan képzett és elhivatott szakemberek alkotják a Madenta gárdáját. Az első pillanattól azt súgta egy belső hang, hogy

ez az a hely, ahol bátor és őszinte lehetek, elmondhatom, mi a fogászati problémám, és ők erre azt fogják mondani: Semmi baj, megoldjuk!

A konzultáció – őszinte, nyílt kommunikáció

Személyesen dr. Farkas Dáviddal találkoztam először, és pillanatok alatt egy hullámhosszra kerültünk. Közvetlen, őszinte ember. A röntgen- és CT-felvételből kiderült, hogy a menthetetlenül rossz fogak mellett egy komoly, már a csontot is érintő gyulladás miatt a látszólag ép fogaimat is el kell távolítani. A doktor úr kertelés nélkül szembesített a helyzettel és azzal, hogy komolyabb beavatkozásra lesz szükségem, mint amire számítottam. Nem toldozni-foldozni akart, hanem végleges megoldást kínált. Őszinteségével azonnal megnyerte a bizalmamat: onnantól kezdve tudtam, hogy amit mond, annak úgy kell történnie, minden azért van, hogy nekem jobb legyen.

All-on-4®, az üdvözítő megoldás

Tőle hallottam először az All-on-4® implantációról, mint az én esetemben üdvözítő megoldásról. A beavatkozást végző dr. Péter Györgyhöz is kértem egy konzultációs lehetőséget, bár már az olvasottak alapján is maximálisan bíztam benne, tudtam, milyen tapasztalt szakember, az All-on-4® egyik hazai guruja, de azért személyesen is meg akartam ismerni. Készséggel állt a rendelkezésemre. Milliméterről milliméterre nézte át a CT-t, majd az alapos méricskélés után rám nézett és azt mondta: nincs akadálya annak, hogy megtörténjen a beavatkozás. Leírhatatlan a megkönnyebbülés, amit éreztem.

Szájsebészeti műtét – gyors, sima beavatkozás

Korábban azt hittem, nagyon bátor vagyok, de az első műtét előtt kiderült, hogy annyira mégsem! De feleslegesen aggódtam. Megkaptam az érzéstelenítő injekciót, Péter doktor nekilátott, és amikor épp azt számolgattam, hogy talán még három fog húzása hátravan, egyszer csak azt mondta: na, már csak két implantátumot kell beültetni a négyből. Flottul, elképesztően professzionálisan zajlott az egész. Az első menetben az összes fölső fogamat kihúzta, majd beültette a négy csavart, rá pontosan egy hétre ugyanez történt alul.

Ideiglenes pótlás: az első fordulópont

A műtétet követő napon megkaptam a rögzített, tehát nem kivehető ideiglenes pótlást, amivel öt hónapot töltöttem. Hogy a bulldogharapásomat* kiegyenlítse, a pótlás fölül kifejezetten vastag volt, emiatt nehéznek érződött, mégis, számomra már ez a lépés jelentős fordulópont volt:

gyakorlatilag attól a pillanattól egészséges fogsorom volt, és visszatért az életembe az önbizalom, magabiztosság.

Azáltal pedig, hogy felszámolták a számban lévő gyulladásos gócokat, napról napra jobban éreztem magam fizikailag is. Összességében elmondhatom, hogy már az ideiglenes fogpótlás behelyezése is hatalmas minőségi változást hozott az életembe.

A végleges cirkónium pótlás: ez valami más!

Dr. Farkas Dávid ugyan mondta, hogy a cirkóniumból készült végleges fogsor jóval szebb lesz, vékonyabb, kényelmesebb, arányosabb és könnyebb, az átadáskor tapasztaltak minden várakozásomat felülmúlták. Amikor behelyezte a végleges pótlást, még nem láttam, de már éreztem, hogy ez más: mintha visszakaptam volna a saját fogaimat. Mondtam is neki, hogy ez annyira kényelmes, hogy innentől kezdve az sem érdekel, ha zöld. És akkor belenéztem az elém tartott tükörbe és elámultam!

Milyen könnyű, milyen szép, ismételgettem; nem tudtam betelni vele.

Csapatmunka

Fantasztikus munkát végeztek mindketten, Péter doktor úr, aki a szájsebészeti részt csinálta és Farkas doktor úr, aki a műtétnél asszisztált, illetve a protetikai munkáért felelt. Az, hogy a bulldogharapásomat* ennyire tökéletesen sikerült korrigálniuk az implantátumok beültetésének módjával és a fogpótlás kialakításával, véleményem szerint egyenesen szakmai bravúr! Farkas doktor úr azt mondta, hogy abban, hogy a teljes folyamat ennyire hibátlanul zajlott, én is benne voltam. Valóban mindent megtettem, minden kérést, tanácsot megfogadtam. Ez az én felelősségem: ha ők mindent elkövetnek a sikerért, nekem is kutya kötelességem ezt tenni!

Újabb sikeres All-on-4 műtét a Madentában

Az élet apró örömei

A már említett teljes életminőség-javulásba a hihetetlen felszabadultságon, az önbizalom visszatértén túl apróságok is beletartoznak. Korábban sokat fájt a vállam, az állkapcsom, ezt mintha elfújták volna. Jóleső érzés az is, hogy mennyi új ételre rátaláltam, olyanokra, amelyek korábban szóba sem jöttek. Nem tudtam például édeset enni, mert az első falatnál sajgó fájdalom öntött el. Most végre jöhet a mákos guba, a túró rudi… Apró örömök ezek, de kihatnak az életminőségre.

A Madenta-élmény

Mi a környezetem reakciója? Lenyűgözi őket a fogsorom szépsége, és az, hogy mire képes az orvostudomány. Azóta már az ismerőseim közül többen igénybe vették a Madenta szolgáltatásait, egyikük szintén dr. Farkas Dávidnál járt és öt nap alatt megoldást kapott egy hosszú ideje fennálló problémájára. Mindannyian maximálisan elégedettek a Madenta szolgáltatásaival.
Mi mind azt mondjuk: a Madenta emberközpontú fogászat, ahol a páciens a legfontosabb: érte dolgoznak, csapatban, összehangoltan, céltudatosan, a lehető legideálisabb megoldásra koncentrálva.

Új fogsor, új élet, új ember

A valaha hozott egyik legjobb döntésem volt, hogy belevágtam a kezelésbe, és hogy a Madenta szakembereivel tettem ezt. Elképesztő mértékben alakult át, lett jobbá az életem!

Úgy érzem, nem is a régi énemet kaptam vissza, hanem az igazi önmagamat!”

*De mi az a bulldogharapás?


A bulldogharapás a kereszt- vagy más néven alulharapás egyik legszembetűnőbb, éppen ezért legismertebb fajtája.
A keresztharapás azt jelenti, hogy az alsó fogsor fogai takarják a felső fogsor fogait. Ez a rendellenesség előfordulhat a fogsor elülső és hátsó részén is, érinthet egy vagy több fogat. Bulldogharapásról akkor beszélünk, amikor a frontfogaknál fordul elő anomália, vagyis összezáráskor az alsó frontfogak kijjebb állnak, mint a felsők.
A keresztharapások gyakran nem pusztán esztétikai problémát jelentenek, fogágybetegségeket, ínygyulladást is kiválthatnak, a fogak rendellenes kopásához vezethetnek!
E fogazati elváltozások fogszabályzással jól kezelhetők gyermek- és felnőttkorban is!
Ha a harapási rendellenesség kezeletlen marad, és – hasonlóan Zoltánhoz – később bármilyen ok miatt (teljes) fogpótlásra szorul a páciens, az implantátumok beültetésekor és a fogpótlás tervezésekor van mód az elváltozás korrekciójára. Ez komoly kihívás a szakembereknek, de mint esetünk is mutatja,

megfelelő szakmai felkészültséggel és technikai háttérrel az ilyen és hasonló helyzetekben is elérhető a vágyott végeredmény, a szép, egészséges és rendezett fogsor!

Az eset kapcsán megkerestük a szájsebészeti beavatkozást végző dr. Péter Györgyöt. A vele készült írásunkat ITT találják!