Dr. Szerényi Mária

Dr. Szerényi Mária 2012 óta dolgozik a Madenta Fogászati Központban; sokéves tapasztalatával a legkisebbek fogászati problémáját kezeli.

Szakmai tapasztalat

Dr. Szerényi Mária 1985-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán. A fogorvosi szakma iránt gimnazista korában kezdett el érdeklődni, amikor nyári munkára jelentkezett egy fogászati rendelőbe. Az egyetem elvégzését követően vidékre került, itt kóstolt bele a gyermekfogászatba. Azonnal megtetszett neki ez a terület, és hamarosan gyermekfogászati szakvizsgát tett. Budapestre visszatérve ezzel a területtel, valamint fogszabályozással kezdett foglalkozni, 1994-ben pedig fogszabályozó szakorvosi képesítést is megszerezte.

Hitvallása

Dr. Szerényi Mária szerint a legfontosabb, hogy a különböző korosztályú gyerekekhez eltérő módon kell közelíteni a fogászati kezelés során. A gyerekek esetében a szorongás enyhítésének leghatékonyabb módja a folyamatos kommunikáció: a doktornő igyekszik a kicsik számára is érthető és megnyugtató módon fogalmazni a fogászati kezelés menetéről. Hitvallása, hogy nem csupán szakmailag kell a betegeket megfelelően ellátni, hanem humánus, empatikus odafordulást is igényelnek. Türelmes jellemnek tartja magát, akihez bármikor fordulhatnak páciensei, ha tanácsra van szükségük. Büszke arra, hogy visszatérő betegei közül sokan még gyerekként kezdtek el hozzá járni, és felnőttként is nála kezeltetik magukat.

Szakmai fejlődés

Az implantológián kívül gyakorlatilag minden fogászati szakterületbe belekóstolhatott munkája során, így szakmai szempontból nincs benne hiányérzet. Ennek ellenére természetesen folyamatosan részt vesz továbbképzéseken, hiszen fontosnak tartja, hogy fogszakorvosként naprakész legyen a legújabb eljárásokat és technikai újdonságokat illetően.

Hobbi

Dr. Szerényi Mária rajong az olvasásért. Szabadidejét legszívesebben egy jó könyv társaságában tölti, ami mindig segíti a kikapcsolódásban egy fárasztó munkanap után.