Újabb lépést tettünk a jövő felé! – X-Guide

Címkék: , , , ,

A fogászat jövője – sőt, jelene! – a digitalizáció, és a Madenta ezt az irányt követi, vagy még inkább úttörőként mutatja. Mert az vitathatatlan tény, hogy mára a miénk Magyarország egyik vezető digitális fogászata; gyakorlatilag minden olyan alkotóelem, amely a digitális fogászat alapját adja, és valóban azt a célt szolgálja, hogy emelje az ellátás színvonalát – vagyis valós igényekre ad választ – elérhető nálunk.

A technológiák nem dolgoznak a szakemberek helyett, de hatalmas könnyebbséget jelentenek: precízebb, gyorsabb, kíméletesebb beavatkozásokat tesznek lehetővé. Így a korrekció, az utómunka is kevesebb, amivel időt, anyagot spórolunk, a szükséges vizitek számát csökkentjük, és ez orvosnak és páciensnek egyaránt nyereség.

Mi szüntelenül azért teszünk, hogy ezeket az előnyöket minden „Madentás” – a szakembereink és Önök – élvezhesse! Folyamatosan figyeljük és ki is próbáljuk az újításokat, és ami a tesztelések során bizonyít, azt bevezetjük a mindennapi praxisba.

Legutóbb a Nobel Biocare bocsátott a rendelkezésünkre egy új innovációt, a X-Guide-ot, amit hazánkban az elsők között próbálhattunk ki.

Hogy mit takar az X-Guide elnevezés?

Az X-Guide rendszer valós idejű 3D-s navigációs támogatást kínál a szájsebésznek a fogászati implantátumok behelyezésekor.
A technika egyfajta szemléletváltást kíván a szakemberektől. Mert bár ugyanúgy együttműködik a kéz és az agy, mint a hagyományos implantáció során, de az X-Guide alkalmazásakor a szájsebész a páciens szája helyett egy monitort figyel, az ott megjelenő virtuális képen követi, hol és milyen pozícióban van a fúró. Olyan ez, mint egy számítógépes szimuláció. Nyilvánvaló, hogy az agynak és a kéznek meg kell szoknia ezt az újfajta metódust, de a tapasztalt, rutinos, és tesszük hozzá, az újdonságokra nyitott szakembereknek ez nem jelent kihívást. Dr. Péter György, fogászatunk főorvosa először mintákon gyakorolt, majd néhány alkalommal „élesben” is kipróbálta az X-Guide-ot.

És hogy pácienseink számára miért lehet kedvező az az irány, amit a Nobel Biocare jelen fejlesztései vettek?

Az X-Guide nyújtotta előnyök

  • Pontosabb tervezés
  • Precízebb pozicionálás
  • Kisebb mértékű beavatkozás
  • Biztonságosabb operáció, kisebb műtéti kockázat
  • Kevesebb szövődmény
  • Gyorsabb, kevesebb kellemetlenséggel járó gyógyulás
  • Esztétikailag és funkcionálisan magasabb színvonalú fogpótlások

Ha megnézné, a gyakorlatban hogyan működik ez a jövőbe mutató rendszer, tekintse meg a fogászati implantológia területén abszolút tekintélynek számító dr. Péter Györggyel készült rövid videónkat.