Dr. Bor Mihály 2021 szeptemberében érkezett a Madentába, ahol minimál invazív arcesztétikai, szépészeti kezeléseket végez; ez a terület a fő érdeklődési köre az emlőonkológiai-, helyreállító-, valamint emlőesztétikai sebészeti beavatkozások mellet.

Szakmai tapasztalat

Debrecenben végezte az orvosi egyetemet. 2014-ben általános sebész rezidensként jelentkezett az Uzsoki Utcai Kórház Sebészeti-, Onkosebészeti Osztályára. Szakvizsgáját plasztikai és égéssebészeti területen szerezte.

Kórházi munkája mellett magánrendeléseket is tart, nagy számban végez többek között arcesztétikai beavatkozásokat. Maximalista, minden lehetőséget megragad, hogy fejlődjön. Az utóbbi években hosszú hónapokat töltött Magyarország elismert plasztikai- és helyreállító sebészeti osztályain, ahol lehetősége nyílt országunk legjobbjaitól tanulni. Hazai és külföldi képzések rendszeres résztvevője, az itthoni rendezvényeken előadóként is megjelenik.

Hitvallás

Gyermekkorától élete meghatározó eleme a segítő szándék. Vallja, hogy a plasztikai beavatkozásokkal nemcsak a testet, de a lelket is kezeli. Az arcesztétikai eljárások esetében például akár egy kisebb beavatkozást igénylő, rövid kezelés is szembetűnő esztétikai változást hozhat, aminek eredményeként jelentősen javulhat, akár helyreállhat a páciens önbizalma, önérzete.

Tisztában van a szakmáját övező sztereotípiákkal, de ő nem megy el extrém irányokba; a szépészeti kezelések során soha nem egy új arc létrehozására törekszik, hanem a természetes, az egyéniséggel összhangban álló szépség megőrzésére, az idő múlását kísérő változások enyhítésére.

Szakmai erősségek

Fiatalos lendület, de komoly hivatástudat, megfontolt, bölcs hozzáállás jellemzi. A tökéletes eredmény érdekében sokszor elengedhetetlen, hogy kollégáival együttműködésben, a folyamatokat megosztva ténykedjen; számára ez nem okoz gondot, vízilabdás múltja egyik hagyatéka, hogy kiváló csapatjátékos. A kihívásokat nemcsak elfogadja, de keresi, ez az ő doppingszere. Kitartó és elszánt, csak a legjobbal éri be. Mély empátia jellemzi, átérzi, hogy a másik oldalon ülve mennyire kiszolgáltatottá válik az ember. Ezért fordít kiemelt figyelmet a megfelelő tájékoztatásra, a lehetőségek felvázolására, hogy azok ismeretében a legjobb döntést hozzák meg páciensei. Fontosnak tartja, hogy a hozzá fordulók minden kérdésükre választ kapjanak, tisztában legyenek azzal, mi és miért történik; így a folyamat első pillanatától az utolsóig biztonságban érezhetik magukat. Minden egyes páciensét tisztelettel és együttérzéssel kezeli, a legmagasabb színvonalon.

Szabadidő

Szenvedélyesen szereti hivatását, ennek megfelelően rengeteget dolgozik. A fennmaradó időt családjával, bőrgyógyász feleségével és másfél éves kislányukkal tölti, mint mondja, belőlük sosem elég.