Dr. Fehér Evelin 2019 óta a Madenta fogorvosa.

Szakmai fejlődés

A manualitás, kreativitás, valamint a természet szeretete, az élővilág működésnek megértése iránti vágy mellé gimnazista korában társult az igény, hogy másokon segíthessen. Pályaválasztáskor kiemelt szempont volt, hogy hivatásában mindezt megtalálja. Szülei véleményét is meghallgatva tűzte ki a célt, a fogorvoslást. Onnantól csak erre koncentrált. A Semmelweis Egyetem elvégzése után, 2019-ben érkezett a Madentába. Klinikát és mentort választott: tudta, hogy a Madentában minden adott a fejlődéshez, és hogy tutoránál, dr. Nagy Árpádnál jó kezekben lesz. Azt mondja, a támogató közeg épp annyira alapfeltétele a sikeres kezelésnek, mint a szakemberek tudása és a klinika felszereltsége. Ha a páciens azt látja, összehangolt csapatmunka folyik körülötte, ösztönösen nagyobb biztonságban érzi magát.

Dr. Fehér Evelin általános fogorvosként tevékenykedik, a munkában töltött első éveket arra használja, hogy minden területet megismerjen, széleskörű ismereteket szerezzen. Azért már sejthető az irány: a protetika érdekli igazán, szakdolgozatát az implantátumokra épített fogpótlásokból írta.

 

Hitvallás

Empatikus. Precíz. Kitartó. A magabiztosság mellett megvan benne a kellő szakmai alázat: mindenképpen megoldja a felmerülő problémákat, de nem elvakult konoksággal keresi a megoldást, hanem a körülményeket figyelembe véve, szükség esetén a tapasztaltabb kollégák, sőt az asszisztense véleményét kikérve, a páciens igényeit meghallgatva. Saját életében sem szereti a váratlan helyzeteket, a kiszolgáltatottság érzését, arra törekszik, hogy tisztában legyen a „miértekkel” és „hogyanokkal”; nem meglepő hát, hogy az a páciens, aki az ő székében ül, mindig tudja, mire számíthat, nem maradnak megválaszolatlan kérdései.

 

Szakmai jövő

A szakma jövőjéről szólva a digitalizációt említi, kiemelten a Madentában is alkalmazott intraorális szkennereket. Forradalmi változásról beszél, ami a szakember részéről nyitottságot, rugalmasságot, a fejlődés belső igényét kívánja. Akiben ez nincs meg, nem fog tudni lépést tartani. Azonban hiába fejlődik a fogorvoslás és tartják tudásukat naprakészen a szakemberek, ha sok emberben nincs felelősségérzet a saját egészsége iránt. Számtalanszor szembesül azzal, hogy mire a páciens felkeresi a klinikát, igen nagy a baj. Figyeljünk az első apró jelekre, tanácsolja, és kérjünk segítséget még akkor, amikor megállítható, visszafordítható a folyamat.

 

Hobbi

A természetben töltekezik: nagy túrákat tesz, a Börzsöny különösen kedvelt úti célja. Telente síel, nyáron búvárkodik. Harminc méter mélyen az ember már csak a saját légzését hallja; Evelin számára ez a magára találás élménye, amikor lélek és test találkozik és összhangba kerül.