Dr. Palotás Csaba 2020 óta a Madenta Fogászati Központ dento-alveoláris sebésze.

Szakmai tapasztalat

Sokáig közgazdászként képzelte el magát, ám amikor középiskolásként egy kezelés révén kapcsolatba került a fogászattal, úgy érezte, ez az ő útja. Versenyszerűen vízilabdázott, így kevés ideje volt a felvételire készülni, mégis első nekifutásra bejutott a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karára.

A sebészet világa, a műtétek hangulata hamar elvarázsolta. Diplomáját 2007-ben szerezte meg, majd rögtön belevágott a rezidensi képzésbe. A szakvizsga előtt lehetősége nyílt arra, hogy másfél évet Dániában dolgozhasson. 2012-ben hazatért, azóta a hét nagy részében szülővárosában, Szegeden egy magánklinikán tevékenykedik.

2016 óta dolgozik Budapesten; évekig egy a skandináv piacot célzó klinika munkatársa volt, onnan érkezett aztán a Madentába. Döntésekor sokat nyomott a latba, hogy az itt dolgozó orvosok közül többeket ismert és elismert, tudta, hogy inspiráló közegbe kerül. Az is fontos szempont volt számára, hogy a Madenta élen jár a digitalizációban, folyamatosak a fejlesztések, és elérhető az All-on-4 technológia, amit dr. Palotás is régóta alkalmaz és nagyra tart. A 100%-os szakmai felkészültség számára belső igény. Hisz a specializációban, csak szájsebészeti beavatkozásokat, azon belül is főként implantátumbeültetéseket és csontpótló műtéteket végez; így ezeken a területeken tényleg a maximumot tudja magából kihozni.

Szakmai fejlődés

Abban bízik, hogy ő is tud majd újat hozni a Madentába. 2008 óta foglalkozik navigált sebészettel, gyakorlatilag azóta, amióta a technológia hazánkban megjelent. Úgy véli, ez az irány szinkronban áll azokkal a digitális törekvésekkel, melyek a Madentában zajlanak. Fő érdeklődési köre e terület mellett az állandóan fejlődő csontsebészet, csontpótlás, ebben akar a lehető legmagasabb szintre jutni.

Hitvallás

A szájsebészeti beavatkozásokra mindenki félelemmel érkezik, de ő állítja, hogy ezeket a műtéteket is lehet úgy végezni, hogy „semmiségnek” tűnjenek. És ha végül a páciens is ezt mondja, az megerősíti abban, hogy jól végzi a dolgát. Ami még ennél is nagyobb siker, ha eleve úgy vághat bele a műtétbe, hogy már nem szorong a páciens. Rengeteget beszélget a konzultáció során; hisz abban, hogy a munka dandárját ott és akkor végzi el, amikor a páciens megérti, mi és miért történik majd, mire számíthat; így elmúlik benne az ismeretlentől való félelem. A műtét a szakmai rész, manualitás; ami pedig a konzultáción történik, az pszichológia, mondja. Erősségei közül kiemeli, hogy egyenrangú partnerként kezeli a pácienseit. Nála nem az orvos-beteg kapcsolaton van a hangsúly; csapatként tesznek meg mindent a sikerért. Beszédes, közvetlen, nyílt természet, társasági lény, ami segíti őt a páciens megnyerésében, a bizalom kialakításában. Ha emberként megbíznak benne, az szakmailag is doppingolja, még inkább úgy érzi, kötelessége a lehető legjobbat nyújtania, hogy megszolgálja a bizalmat.

Hobbi

Ötéves kora óta szinte az uszodában élt, úszott, majd vízilabdázott. 18 évesen profi szerződést ajánlottak neki, de a tanulás mellett döntött. Az úszás azért megmaradt az életében: azon túl, hogy remek mozgásforma, kiváló agytorna is, egyszerre nyújt fizikai és mentális kikapcsolódást. Gyakran jár össze a barátaival és sokat olvas; imád főzni, így elsősorban gasztronómia témájú könyveket. Szenvedélyes motoros, túramotorjával keresztül-kasul bejárta az országot, Európát.