Dr. Péter György 2016-tól tölti be a Madenta Fogászati Központ főorvosi posztját.

Szakmai tapasztalat

Szakterülete a fogászati implantátumok beültetése és teljes körű fogászati rehabilitációk kivitelezése, illetve az ehhez kapcsolódó sebészeti beavatkozások.

Mivel az implantológia a fogorvoslás viszonylag új és igen dinamikusan fejlődő területe, Dr. Péter munkája fontos részének tekinti a szakmai újdonságok figyelemmel követését.

Meggyőződése, hogy kizárólag folyamatos fejlődéssel lehet a szakma élvonalában maradni, ezért tudását továbbképzéseken, illetve magyar és nemzetközi implantológiai és fogászati kongresszusokon történő részvétellel mélyíti.
Specialitásai közé tartoznak az implantátumok azonnali terhelése esztétikai zónában, illetve a kiterjedt vagy teljes fogatlansággal és akár elégtelen csontállománnyal bíró páciensek esetén is megoldást kínáló All‑on‑4 rehabilitációk, a CAD/CAM technológiával készült implantátumos fogpótlások, a csontpótló eljárások.  Kizárólag prémium kategóriás rendszerekkel dolgozik, amelyeket a pácienssel – annak adottságait, lehetőségeit és igényeit is figyelembe véve – közösen választanak ki.

Hitvallás

Dr. Péter György munkája során rendkívül fontosnak tartja az összehangolt csapatmunkát, melyben a recepciósoktól kezdve, a fogtechnikuson keresztül egészen a protetikusokig mindenkinek megvan a maga szerepe és jelentősége – a sikerhez azonban a páciensek pozitív hozzáállása és együttműködése is elengedhetetlen. Bár a mai technológiai feltételek fájdalommentes beavatkozásokat ígérnek és nyújtanak is, dr. Péter tapasztalatai szerint a szájsebészeti és implantológiai kezelések nagy félelemmel töltik el a pácienseket. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a nyugodt, pozitív légkör, és a bizalommal teli orvos-beteg kapcsolat megteremtésére.

Dr. Péter György számára az a legnagyobb szakmai és emberi siker, ha az általa végzett kezeléssel komoly minőségjavulást tud elérni páciensei életében!

Szabadidő, hobbi:

Elfoglalt orvosként és családfőként a szabadidő ritka kincs Dr. Péter mindennapjaiban; ilyenkor legszívesebben a szabadtéri sportoknak hódol, mint például a túrázás és vitorlázás.

Tanulmányok:

2001:  Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Fogorvostudományi Kar; Budapest

2003: Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Fogorvostudományi Kar, szakvizsga

2007: MOM, Implantologie (Master of Oral Medicine in Implantology; Münster

2014: Master of Science (M.Sc.) in Implantology and Dental Surgery – IMC (International Medical College)

2009: Universitaets Freiburg, Camlog – Stammzellen-Technologie und deren Anwendung zusammen mit Augmentations-Prozeduren

2014: Maloclinic Lisbon, Nobel Biocare – All-On-4 Surgical Protocol Clinical Course

2014: Dr. Beschnidt High end Praxis BadenBaden, Camlog – Microsurgery Course, Hands on Exercise

2015: Bredent-Sky Fast&Fix, Senden, Németország

2016: Digital Dentistry Congress, Camlog, Krakkó

 

Elolvasná a dr. Péter Györggyel készült interjúnkat is? Kattintson IDE!