Dr. Tóth Zsuzsanna

Dr. Tóth Zsuzsanna 2016-ban csatlakozott a Madenta orvoscsapatához.

Szakmai tapasztalat

Gimnázium óta az orvosi pályára készült. Családban gondolkodott már akkor is, olyan utat keresett, ahol a belső elvárása és a vállalt kötelességek egyensúlyba hozhatók. A fogászat megfelelt ennek a szempontnak, mint ahogy annak is, hogy kamatoztathassa kézügyességét, kreativitását, szépérzékét.

 

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán diplomázott 2002-ben, rá két évre fog- és szájbetegségek szakvizsgát tett. Biztos alapokat rezidensként a Fogpótlástani Klinikán szerzett, itt töltött tanársegédi évei pedig máig meghatározó tapasztalásokkal segítik a gyógyításban. Hazai és külföldi magánorvosi rendelőkben is dolgozott. Kezdetektől érdekelte a szakma minden olyan területe, ahol a prevenció, a helyreállítás és az esztétika harmonikus egységet alkot (konzerváló fogászat, fogpótlás, endodontia).
A protetika (fogpótlás) komplex látásmódot igénylő szakterület, kell hozzá az előre tervezés képessége, az, hogy az orvos az első pillanattól lássa a végcélt. Ez benne megvan, mint ahogy a folytonos megújulásra, előrelépésre való igény is. Évek óta az esztétikai fogászat elkötelezettje, e területen a komplexitás mellett megtalálja az elmélyülésre, analizálásra való lehetőségeket, azokat a finomságokat, melyektől még többet tud nyújtani a páciensnek. Az esztétikum mindig fontos szerepet töltött be életében, szereti a rendet, a harmóniát és az egyensúlyt, ezek megteremtésére törekszik folyamatosan.

Szakmai fejlődés

Szüksége van mozgástérre, kihívásokra, a következő lépcsőfokra, és a fogászat állandóan változó, fejlődő világában ezt biztosítottnak érzi. Úgy gondolja, a fogszabályozás, az ínykorrekciós műtétek az a terület, amivel a rózsaszín és fehér esztétika helyes vagy inkább harmonikusnak mondott arányait megközelítheti. Ennek alapja a forma és a funkció összefüggéseinek megismerése. A digitális tervezéstől a digitális fogtechnikai lépésekig újabb és újabb rendszerekkel ismerkedik. Nemzetközi és hazai tudományos konferenciákon, szakmai kurzusokon biztosítja fejlődését.

Hitvallás

Három szóban: megfigyelés, megbeszélés, megvalósítás. Bővebben: tudatosan törekszik arra, hogy csak olyan megoldást javasol, olyan szakmai döntést hoz, amellyel orvosként és emberileg tud azonosulni. Csak így várhat teljes bizalmat, odaadást a páciens részéről, ami a tartós siker alapja. Erényei közé tartozik az empátia, alaposság, a türelem, a kitartás és a jó koncentrációs képesség.

Hobbi

Munkája egyben a hobbija is, de törekszik a helyes egyensúly kialakítására, érzi, hogy tisztelnie kell a saját határait. A sport fontos szerepet tölt be az életében, versenyszerűen atletizált és kosárlabdázott. Azoktól az évektől belső tartást kapott és elsajátította az összpontosítás tudományát. Jelenleg inkább a jógaszőnyegen feszegeti határait, kíváncsisága elviszi a végletekig, hogy aztán visszatérjen az egyensúlyt, kiegyensúlyozottságot adó arany középútra.